Повече европейци сме от Лондон и Париж

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/4102101 www.24chasa.bg

Малка България показа на Стара Европа, че българите са повече европейци от европейците в Лондон и Париж, които гласуваха за своите националисти и им дадоха предимство за парламента в Брюксел.

В България обаче сродната им партия "Атака" остана под бариерата и така за първи път от 2007 година насам няма да има свои представители в Европейския парламент.

Така българските избиратели показаха повече разум от т.нар. стари европейци, които лесно се поддават на страховете, които им насаждат местните националисти.
Тук, в България, обаче избирателите демонстрираха точно по този начин европейското си мислене и го противопоставиха на антиевропейците във Великобритания и Франция. И това е позитивният резултат от европейските избори за България.

  • И веднъж в месеца да заседават депутатите, законите пак може да не са читави

    И веднъж в месеца да заседават депутатите, законите пак може да не са читави

    Качеството на законите, които се приемат в Народното събрание, в най-добрия случай вероятно би заслужило оценка среден 3. Причините за това са много, но водещи са честите промени и ремонти на важни закони. Така понякога се стига до 30-40 промени в един закон и дори корифеи в правото не могат да им хванат началото и края
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо