За ратификация са предложени договорите за емитиране на облигации на международните пазари

https://www.24chasa.bg/novini/article/4110689 www.24chasa.bg

Министерският съвет предлага на Народното събрание да ратифицира документите, необходими за емитирането на облигации на международните капиталови пазари. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

На 21 май 2014 г. бяха подписани Договор за подписка между Република България и съвместните водещи мениджъри Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank PLC и J.P. Morgan Securities PLC, Договор за фискално агентство между Република България и Bank of New York Mellon в качеството на Фискален агент и Платежен агент, и Bank of New York Mellon (Luxemburg) C.A. – в качеството на Регистратор и Агент по прехвърлянето относно емитирането на облигации, както и Акт за поемане на задължения относно издаването на облигации от страна на българската държава.
Договорите обезпечават възможността Република България да емитира държавни ценни книжа на международните капиталови пазари със стойност до 1 493 000 000 евро (или равностойността в щатски долари), емитирани на един или повече траншове. Те подлежат на ратификация от Народното събрание на основание чл. 85, ал. 1, т. 4, т. 5 и т. 8 от Конституцията на Република България, тъй като в тях се съдържат финансови задължения за страната, съдебно и арбитражно разглеждане на споровете и изрично се предвижда ратифициране. Емисията е в съответствие с разпоредбите на чл. 68 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г.

Средствата, получени при пласирането на ценните книжа, са предназначени за осигуряване на необходимия финансов ресурс за посрещане на предстоящия падеж в началото на 2015 г. на глобалните облигации на Република България, за погасяване на дълг от предходни години, падежиращ през 2014 г., както и за покриване на планирания бюджетен дефицит.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата