Луда ражда в леген, мисли, че й пада дробът

https://www.24chasa.bg/Article/412901 www.24chasa.bg
Нели Вучкова не познавала бащата на детето си. СНИМКИ: АВТОРЪТ

Криминално раждане на жена, болна от шизофрения и сифилис, шокира Сапарева баня. 40-годишната Нели Вучкова родила сама в банята на дома си, без да знае, че е бременна. Прерязала пъпната връв и захвърлила бебето в леген с леденостудена вода. Момченцето, което било полумъртво, по чудо оцеляло. Майката възнамерява да го остави в дом.

За случая отпреди месец писа в събота в."Струма".

Бебето е родено преждевременно, а към живота го върнал д-р Аспарух Льондев. Момченцето било с тежко измръзване и бездиханно, когато дошъл в дома на родилката. "Посрещна ме баща й, плачеше като дете ", разказва лекарят.

Д-р Аспарух Льондев първи помогнал на бебето.
Д-р Аспарух Льондев първи помогнал на бебето.

Нели вечно шари по пътя, не е деградирала, но ляга с всякакви мъже, които севъзползват от болестта й.

Бащата на Нели разказва, че е болна от 20 г.
Бащата на Нели разказва, че е болна от 20 г.

Иначе семейството й е много свястно, казват хора от града. "Дойдохме в центъра, тук имаме термофор. Завихме бебето в пелени, то не дишаше. Направих сърдечен масаж и го изпратихме в болницата в Дупница, оттам - в София. Беше видимо недоносено. Оказа се, че е 1,600 г", разказва д-р Льондев.

Вероятно жената не е била напълно излекувана от сифилис, затова и плодът бил заразен. Предстои й ново лечение.

"Нели е със заболяване от 20 г. Учеше в механотехникума в Дупница. Сигурно нещо там се е случило с нея, но тя не казва. Къде ли не сме ходили - и в Медицинска академия, и в "Пирогов", но тази болест не може да се оправи", споделя баща й Димитър Вучков. "Трудно ми беше училището, затова заболях", отвръща жената.

"Не знаех, че съм бременна. Болеше ме коремът. Мажех се с крем, тоалетно мляко и риванол. Даже баща ми пратих до аптеката. Мислех, че ми е паднал черният дроб, а то дете се роди. Не познавам бащата. Мъчно ми е за това дете, но не мога да направя нищо", отронва Нели.

Вероятно момченцето ще бъде настанено в Майчин дом в Кюстендил. "Ние сме възрастни, не можем да го гледаме”, казва 70-годишният Димитър.

Семейството, което живее в спретната и чиста къща, има още един син и внук.

Нели получава пенсия от 110 лв., малки са и пенсиите на родителите й, затова бащата продължава да работи по строежи.

Преди години болната жена се опитала да работи като сервитьорка на Паничище, но я изгонили. Имала и още една бременност - на 23 години направила аборт.

  • Ужасните дежавюта продължават със заплахата от ядрено унищожение

    Ужасните дежавюта продължават със заплахата от ядрено унищожение

    След като три години живяхме в дежавю на Черната чума, сега ни се връщат още два мрачни периода от най-новата история на човечеството. Карибската криза и аварията в Чернобил. Украйна праща войски в заразените райони около Припят, за да защитава саркофага на атомната електроцентрала от евентуален саботаж и нахлуване от страна на Русия
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо