Бареков влезе в Изпълнителното бюро на консерваторите в ЕП (обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/4134940 www.24chasa.bg
Николай Бареков и Джефри ван Орден

Лидерът на „България без цензура“ бе избран за член на Изпълнителното бюро на Европейските консерватори и реформисти. Това стана на заседание на ръководния орган на в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

За един политик на моите години е привилегия да расте в сянката на г-н Каланан и г-н Орден, тук не става дума за постове, коментира влизането си в ръководството на ECR Бареков.

Той обяви, че битката на „България без цензура“ в Европарламента ще е утвърждаването на България като равноправен член на ЕС. Не може страната ни е да е на срамното последно място, категоричен е той. Бареков отново посочи, че Европа трябва да спре да се развива на две скорости. Относно поведението на българските политици той коментира, че трябва да спрат да трупат лош имидж на България в ЕС. Трябва да спрем да говорим срещу себе си, това винаги ми е било много неприятно, каза лидерът на ББЦ.

Бареков се включи директно от Брюксел по News7 заедно с преизбрания за зам.-председател на ECR Джефри ван Орден.

„Очарован съм, че най-накрая имаме български член в нашата политическа група. Това е доста очаквано. В лицето на г-н Бареков се сдобихме с отличен български политик, който ще ни помогне да прокараме реформите си“, похвали лидерът на ББЦ ван Орден. Той посочи, че още с посланието си от евроизборите Бареков е показал, че хората не са доволни от посоката, в която ЕС се движи.

Той иска промяна и реформа, нашата група също се бори за това. Искаме да гледаме и да виждаме Европа през 2050 г., а не както е била през 1915г.“, обясни зам.-председателят на консерваторите. Той обяви, че членовете на групата вече са 63 и това я прави трета сила в ЕП като се очаква още депутати от други страни да изберат своята група.