Делян Пеевски: Нито аз, нито семейството ми имаме необслужвани кредити в КТБ, ще искам извинение

https://www.24chasa.bg/novini/article/4137605 www.24chasa.bg

Нито аз, нито моето семейство имаме необслужвани кредити в КТБ, заяви късно днес следобед Делян Пеевски. "24 часа" потърси депутата от ДПС по повод интервюто на изпълнителния директор на КТБ Георги Христов пред бТВ. Според банкера имало напрежение между собственика на трезора Цветан Василев и Делян Пеевски. Христов заяви, че фирми, свързани пряко или непряко с Пеевски са длъжници на КТБ и в момента текат съдебни действия срещу тях. 

Пеевски заяви, че още в понеделник ще изпрати писмо до банката, в което ще поиска извинение за тези твърдения. "Ако не получим извинение, ще уведомим БНБ за действия на изпълнителния директор Георги Христов, които се разминават с поведението на един банкер. Той изнася неверна и лъжлива информация за клиенти на банката. Ако не получим подобно извинение ще помолим БНБ да вземе лиценза на изпълнителния директор Георги Христов", каза Пеевски.

Депутатът от ДПС категорично отказа да коментира появилите се в информационните агенции съобщения за готвено негово убийство. "Нека компетентните органи си свършат работата, аз нямам какво да кажа", бе единственото, което каза Пеевски.