Фирма на Иво Прокопиев със запорирани сметки в КТБ

https://www.24chasa.bg/novini/article/4151567 www.24chasa.bg

Ръководството на “Алфа Асет мениджмънт” ЕАД, което се свързва с бизнесмена Иво Прокопиев, е решило да спре временно продажбата и обратното изкупуване на дялове на Договорен фонд „Алфа Ликвидни Средства“. Това става ясно от съобщение на сайта на дружеството.

Причината за спирането, според съобщението, е на основание чл. 22, ал. 1, т. 1., във връзка с решение на БНБ за поставяне на Корпоративна търговска банка под особен надзор във връзка с изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции от страна на банката.

Така става ясно, че дружество на Иво Прокопиев, чиито издания "Капитал" и "Дневник" нашумяха с поредица от критични материали срещу КТБ и мажоритарния собственик Цветан Василев,  всъщност е държало немалка сума пари именно в тази банка.

Собственик на дружеството “Алфа Асет мениджмънт” ЕАД е "Финансия груп" АД, чийто собственик пък е "Алфа финанс холдинг", контролирано от Иво Прокопиев, става ясно от системата за фирмена информация "Дакси".

Виж тук информация за собственика на "Алфа Асетс мениджмънт"

Виж тук информация за собственика на "Финансия груп"

Не е ясно дали г-н Прокопиев, който нашумя като яростен опонент на Цветан Василев и КТБ, държи всичките си пари в тази банка или там са само сметките на “Алфа Асет мениджмънт”. Според съобщението на сайта спирането на обратното  изкупуване на дялове на Договорен фонд „Алфа Ликвидни Средства" е "тъй като настъпилото събитие (поставянето на КТБ под особен надзор) не позволява да бъдат оценени правилно активите на Фонда.

Спирането на обратното изкупуване е за периода от 20.06.2014 г. до изваждането на банката от процедурата по особен надзор от страна на БНБ, но не повече от три месеца. Датата, на която ще бъде възобновено приемането на поръчки за обратно изкупуване и продажба на дялове на Фонда ще бъде обявена предварително на интернет страницата на Фонда, става ясно от съобщението.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Студенти здравеняци теглиха лек автомобил, пълен с мажоретки! Това беше една от най-атрактивните дисциплини в десетото издание на състезанието по силов многобой "Силен мъж". В нестандартната надпревара се включиха 7 студенти от русенския университет "Ангел Кънчев", а победител стана Александър Танасов, първокурсник в специалност "Кинезитерапия".

Краят на април е най-доброто време за риболов на линове. Тази риба е истинска находка, тъй като в последните години се среща доста рядко у нас. Предпочита стоящи води, заблатени язовири и езера с много растителност и ниско количество на кислород. Линовете са изключително красиви риби с маслиненозелен цвят на кожата. Нямат люспи, а слузесто тяло.

Вършим повече работа за туризма от чужди актьори и спортисти КОЙ Е ТОЙ Николай Овчаров е роден на 19 юли 1957 г. във Велико Търново, син е на археолога проф. д-р Димитър Овчаров. Завършва история в Софийския университет. Заради усърдната си работа през годините и приключенския дух е наричан Българския Индиана Джоун.