Пием отново бира "Леденика" с подобрено качество

https://www.24chasa.bg/novini/article/4155431 www.24chasa.bg

С пищно тържество официално бе открита модернизираната пивоварна "Леденика" в Мездра. През миналата година фалиралият преди три години завод бе закупен от ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев чрез фирмата му "Литекс комерс". Лентата на изцяло обновената пивоварна преряза нейният управител Владислав Цветков, който обеща, че любимата на много хора бира отново ще присъства на трапезата им във всички кътчета на страната.

Прочутата някога бира "Леденика" вече се изработва по нов начин чрез иновативна белгийска технология, която е въведена за първи път в България. Тя позволява по-качествена обработка на пивото, а нововъведението е така нареченият майш филтър, който позволява производството на 12 варки на ден, на всеки 2 вместо на 4 часа, което автоматично вдига капацитета на фабриката.

Изработена е и нова система за загряване. Всичко вече се прави с помощта на компютър, който пази тайната рецепта на бирата. Изцяло реновирана е и технологичната линия, която позволява пълненето на 15 000 бутилки на час и работи с по-малка загуба на материал. Другата линия за пластмасови разфасовки от 2 литра също е по нова технология, а на нея се пълнят по 8 000 бутилки за час. Производственият цикъл е напълно затворен и от пълненето на бутилката до опаковането на палетата всичко се прави чрез автоматизирана технология и с минимално количество човешка намеса.

"Поехме завода в напълно окаяно състояние и изцяло амортизиран, каза управителят Владислав Цветков. - Инвестицията за новото оборудване и ремонта на съществуващата база е за повече от 25 млн. лв."

В момента в мездренския завод на "Леденика" работят 110 души, а общо в компанията са наети 150 работници и служители. Капацитетът на фабриката е 400 000 хектолитра пиво на година, като след втория етап на ремонта се очаква да се увеличи до 800 000 литра и след като започне производството и на марката "Варна".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

13 бона дава общината за воаяжа Борислав РАДОСЛАВОВ На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин. Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз.

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,