Любо Пенев напусна "Ботев" след финансовия трус в клуба

https://www.24chasa.bg/sport/article/4177935 www.24chasa.bg

Любослав Пенев обяви на пресконференция,  че напуска "Ботев", който пое няколко седмици по-рано. Националният селекционер прекратява договора си с „жълто-черните“ заради финансовите проблеми в пловдивския клуб.

„Ще бъда много кратък. Искам да благодаря на ръководството на Ботев Пловдив за отличните условия, които ни бяха предоставени още от първия ден. Благодаря на играчите и на всички, които бяха близо до отбора и разбира се на феновете, които ни подкрепиха от първия момент. Благодаря за топлото посрещане“, коментира Любослав Пенев.

Председателят на съвета на директорите на клубя Иван Джиджев потвърди, че клубът се разделя с треньора Любослав Пенев.

„Интересът към случващото в нашия клуб в последните седмици нараства и е разбираем. Предполагам болшинството от хората, които се вълнуват за случващото се в Ботев го правят с най-добро чувство. Опитваме се да поддържаме контакт с феновете, със състезателите и да ги информираме своевременно с развитието на ситуацията. Очевидно е назрял моментът, в който по-подробно да ви информираме за състоянието в момента и идеите за развитие. Не е тайна, че Ботев е в тежко финансово състояние в момента. Сметките на дружеството в КТБ бяха блокирани. Блокирани са сметките на акционерите на Ботев, а един от акционерите е с образувано производство по несъстоятелност. В момента ние съществуваме с налични ресурси и не разчитаме на това финансиране, което клубът е получавал“, коментира Иван Джиджев.

„В тази ситуация проведохме доста срещи с спортно-техническия щаб в лицето на старши треньора и съвета на директорите на Ботев, с представители на акционера, за да коментираме възможните стъпки и решения. Това, което се наложи като извод е, че ние трябва да преминем към един икономичен режим на съществуване и дейност. Режим, който се основава на нашите прогнозни приходи, които очакваме да постъпят извън финансирането от собственика и акционерите, за да направим необходимото, за да съхраним клуба. Този икономичен режим налага доста компромиси, налага непопулярни решения, които никой от нас не желае и не преживява, но това е единственият вариант ние да продължим напред“, заяви още Джиджев.

„Информирали сме състезателите и спортно-техническия щаб за възможностите, с които очакваме да разполагаме и рамките, в които трябва да се вместим. Става дума за бюджет в пъти по-малък от този, с който до момента сме разполагали. Към момента клубът няма просрочени задължения. Предстои на 10-и всички колеги да получат възнагражденията си такива, каквито са договорени, но в следващите месеца няма как да продължим с такъв тип разходи и смятаме, че по-коректно е всички, които в момента са с трудови правоотношения с клуба да бъдат информирани и да направят избор“, обясни Иван Джиджев при срещата си с медиите.

„„Искаме да сме коректни платци и да изпълняваме задълженията си, отколкото в следващите месец да изхарчим всичко. Разбира се нещата не са толкова прости, става дума за договорни отношения, които ние трябва да намерим начин да решим с всеки конкретен състезатели служител. Нямаме намерение да неглижираме договорите, но трябва да намерим начин да си подредим отношенията. Тези, които смятат, че могат да продължат са добре дошли“, каза Джиджев.

„В тази връзка вчера вечерта проведохме последен разговор с г-н Пенев. Искам да кажа, че той ни подаде ръка в труден момент, когато бяхме останали без треньорско ръководство. Успяхме да се убедим взаимно, че Ботев е един амбициозен проект, подплатен с добри намерения и дългосрочен хоризонт на развитие. За съжаление нещата се развиха много бързо и ние няма как да продължим в тази посока към днешна дата. Решението ни да се разделим се основава на невъзможността от наша страна да създадем тези условия- проектът, който сме коментирали да бъде осъществен. Решението се основава на тази ситуация. Няма лични условия несъгласие и т.н. Решихме, че този проект не е възможен да го продължим. Да се надяваме, че ситуацията ще се регулира. Съобщавам ви, че предстои да се разделим с този щаб и в следващите дни ние ще продължим работа със състава, който имаме на разположение, като преценим дали са необходими външни попълнения или отборът, ще бъде воден от треньорите, които в момента са на щат в Ботев. Направили сме надявам се реалистични планове и разчети и ако те се случат в следващата една година Ботев може да продължи достойно участието си в А група“, коментира още Иван Джиджев.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца