Бившият украински президент Виктор Янукович притежава 200 дка земя на Черноморието

https://www.24chasa.bg/novini/article/4190757 www.24chasa.bg
Виктор Янукович СНИМКИ: АРХИВ

Идва у нас през 2008 г. с частния
си самолет, за да купи парцели в
Слънчев бряг, Ахтопол и Лозенец
 

Миналото лято в България пристига Емануил Виторган - много популярен актьор в Русия. Така, както е Стефан Данаилов за България.

Виторган снима реклама за руския пазар, в която разказва колко е хубаво Българското Черноморие. Видеото е качено в ютюб - световния сайт за видеообмен, но вероятно се върти и по руските телевизии.

Виторган е много известен и неговата дума се слуша. Ето така частни компании рекламират страната ни като прекрасно място за туризъм и живот пред руснаците. Май актьорът още няма личен апартамент у нас, но много други знаменитости имат.

Сред тях има политици, бивши министри и много големи бизнесмени. Те избягват да говорят къде инвестират парите си. Факт е обаче, че бившият украински президент Виктор Янукович, който беше свален от власт от парламента през февруари, има общо над 200 дка парцели на Българското Черноморие. Земите, които притежава, са в Слънчев бряг, Ахтопол и Лозенец - площите все още не са застроени.

Той пристига в България през 2008 година, две години преди да стане президент. Идва с един от частните си самолети "Чесна" и каца на летището в Бургас. За няколко часа обикаля Черноморието и после подписва договор за тях. Вечеря с българските си партньори и вечерта се прибира обратно в Украйна, разказват хора, присъствали на бизнес срещата. На следващия ден превежда цялата сума за имотите, която е тайна.
Сега най-престижното място за живеене сред чужденците е Свети Влас. Говори се, че в последните години там имоти притежават едни от най-популярните руски телевизионни продуценти.

Ето и тези, които са си признали открито, че имат апартамент в България.

- Михаил Боярски - руски актьор, известен с това, че открито подкрепя политиката на Владимир Путин, има двуетажна къща близо до Бургас.

- Певецът Филип Киркоров - бившият съпруг на Алла Пугачова, има 14 апартамента в комплекс от затворен тип в Равда.

- Руският певец Олег Газманов, вокалист на група "Ескадрон", има собствен апартамент до Каварна.

- Анатолий Кашпировски, който става известен със сеансите, които прави на живо по телевизията, купува къща в Равда. Там имот има и хореографът Борис Моисеев.

- Сергей Захаров - известен певец от съветско време, има семейна къща до Варна.

- Владимир Винокур - любимият актьор имитатор на руснаците, също има апартамент на Черноморието.

Има много политици, бивши министри и големи бизнесмени. Носят се легенди за парите, които са вложили в имоти на Българското Черноморие.

Апартамент без плътни завеси и масивен полилей - значи не е обзаведен хубаво

Mасивни и тежки полилеи със скъпоценните цветя по стъклата, дебели завеси, балдахин над леглата и луксозни мебели. Ако тези неща не присъстват в един апартамент, все едно не е обзаведен според руснаците.

Отвътре е в стил барок. Те искат да впечатлят гостите си още с влизането - затова холът е внушителен, подът е от мрамор. Има много картини, а стените са цветни. В големите жилища има вази и с човешки ръст. Възглавниците са яркочервени със златисти нишки.
Ето такива поръчки изпълняват през последните 4-5 години българските производители на мебели. Фирмите бележат ръст в продажбите именно заради руснаците, които си купуват апартаменти у нас.

Дават наистина много пари за обзавеждане. За тях домът е най-важното нещо. Дори и свръхбогатите предпочитат да вечерят в апартаментите си, а не в ресторанти.

В Русия почти отсъства средиземноморският вариант на таверна, където всички се хранят на достъпни цени. Сега, когато идват тук, се учат и на това.