Джаз, етно и поп музика звучат на връх Перелик

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4210923 www.24chasa.bg

Цигуларят Веско Ешкенази е специалният гост в тазгодишното издание на Еко джаз фестивала “Звукът на тишината”, който ще бъде на 26 юли на връх Перелик.
Класика, джаз, етно и поп ще звучат на откритата сцена в близост до Мечата къща. Идеята на организаторите е
да съчетаят
природата с
изкуството
 и да съберат на едно място дипломати, интелектуалци, членове на Атлантическия клуб и представители на неправителствени организации.
Освен Веско Ешкенази от българска страна със свои изпълнения във феста ще се включи и Жана Бергендорф. Победителката в последното издание на “Х Фактор” ще представи пред публиката някои от своите любими парчета, както и безспорния си хит “Самурай”, който се върти с огромен успех в нощните клубове и радиоефира. Заедно с нея на сцената ще излезе и джаз трио.
За събитието у нас
пристига
италианският
пианист
Паоло ди Сабатино
Желание за участие е заявил и полският пианист Куба Станкевич. Той ще излезе на сцената заедно с двама български музиканти. Димитър Семов ще бъде на барабани, а басистът е току-що завърналият се от Ню Йорк Трифон Димитров. В началото на следващия месец Куба Станкевич ще има още едно участие в България. Той ще се включи в Банско джаз феста, който ще бъде от 8 до 13 август.
Под открито небе на връх Перелик етномотиви във фестивала ще добавят музикантите от сръбския брас оркестър “Барка”.