Орлин мрази жените, аз се отървах с юмрук в лицето

https://www.24chasa.bg/Article/425618 www.24chasa.bg
Петя Вълчанова СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Петя Вълчанова е родена във Варна. От 10 г. живее в Италия, където работи за мебелната компания "Мартинели" - отговаря за фабриките й. На 23 март вечерта случайно научава в телефонен разговор със своя приятелка, че футболистът на ЦСКА Орлин Орлинов е бил арестуван, след като е пребил приятелката си. Самата Петя е била подложена на насилие от същия човек преди няколко месеца, но е предпочела да премълчи и да се справи сама с шока и ужаса. Сега обаче е твърдо решена да говори, за да бъде наказан насилникът Орлинов.

- Петя, откъде познаваш футболиста Орлинов?

- Всъщност не познавам него, а интимния му партньор Конда Кондов. Той е мой приятел от 15 години, когото много обичах. Идвал е много пъти в Италия, бяхме близки и му имах огромно доверие. Конда е фризьор, собственик е на салоните "Нуши" във Варна и София.

Орлин мрази жените, аз се отървах с юмрук в лицето

- Според теб Орлин е гей, така ли?

- Не искам да слагам етикети на хората. За Конда знам със сигурност, че е гей, признавал е пред мен, че е влюбен в Орлин. Те са заедно от времето, през което въпросният футболист е играл в "Спартак" (Варна) или нещо подобно. Аз съм убедена, че с Конда са интимни партньори.

- Те заедно ли живеят?

- Онази вечер, когато се случи всичко, разбрах, че живеят заедно, но по един особено странен и жесток начин.

- Какво се случи с теб?

- Беше средата на септември. Бях във Варна и вече си заминавах, но се случи така, че отмениха полета ми до София. Заради това изпуснах и самолета за Италия, при което се наложи да прекарам една нощ в София. Пристигнах вечерта и реших да не се обаждам на приятели и да ги притеснявам. Планирах да запълня времето и отидох на фризьор. Отидох във фризьорския салон "Нуши" и на излизане срещнах моя дългогодишен приятел Конда. Той страшно ми се зарадва и ме покани на вечеря. В този момент обаче се обади въпросният му приятел Орлин. Отидохме да го вземем от някакъв рожден ден на член на борда на ЦСКА. Така разбрах, че е футболист, виждах го за първи път. На вечерята това момче говореше неща, които не пожелавам на майка му да чуе - колко жени е пребил, как ги е ритал в ребрата, невероятно вулгарно и цинично говорене. Когато отиде до тоалетната попитах Конда това момче добре ли е. За огромна изненада той го защити, каза ми, че жените сами си го търсели. Всъщност, бях чувала от познати, че въпросният Орлин имал раздвояване на личността - бил добър спортист, но изведнъж ставал страшно агресивен, при това не само към жени, но и към близките си хора.

- С какво точно се хвалеше?

- Пред мен говореше без всякакви задръжки. Разказа ми най-малко 10 случая, в които е пребивал жени, и се гордееше с това. Останах силно озадачена, но си помислих, че не е моя работа да го съдя. Приех го като интимен приятел на Конда и толкова. Разбрах, че моят приятел е влюбен до уши в Орлин и се опитах да проявя разбиране - никога не ми е въздействала неговата сексуалност, не ме интересува кой с кого спи. Когато свършихме с вечерята, Конда ми каза, че няма да ме пусне на хотел. Думите му бяха: "Когато съм идвал в Италия, ти винаги си ме посрещала. Аз сега си смених квартирата и имам стая, където можеш да спиш." Съгласих се, защото бях уморена, а полетът ми беше в 6,30 ч на другата сутрин.

- Къде те закараха?

- Не мога да посоча адрес, не познавам София, но беше луксозно селище извън града, имаше много камери и охрана. Качихме се в апартамента, който се оказа малък - кухня, хол, спалня с две легла. Веднага си личеше, че там живее момче - имаше мъжки обувки навсякъде. Заклевам се, че не знаех чия е тази квартира.

- Защо отиде - не те ли притесни поведението на Орлин?

- Притесни ме единствено фактът, че цяла вечер не спря да пие и да пуши. Видя ми се странно за спортист, но не беше моя работа. Щом се качихме в апартамента, помолих Конда да ми покаже къде ще спя, извиних се и легнах. След известно време, не знам колко, защото бях заспала, се събудих от това, че някой ме пипа по цялото тяло. Държеше ми ръцете. Веднага си дадох сметка, че не е Конда, който знам, че е гей със сигурност. Беше Орлин. Сетих се какво разказваше за жените, които е насилвал, и се опитах да запазя спокойствие и да не викам. Започнах да му говоря, че съм приятелка на Конда, че това е абсурдно, а той не спираше да ми повтаря, че като съм красива не мога да си позволя всичко.

Ох, тупти ми сърцето, докато разказвам това сега. Беше ужасно груб. Този ужас продължи около 15-20 минути, аз не спирах да се извинявам, казвах, че съжалявам, ако съм го обидила и че ще си тръгна веднага. Не знам защо се мъчех да съм деликатна, усещах, че човекът е луд. Започна да ми дърпа косата. Не можех да повярвам, че на 27 г. ще ми се случи такова нещо, не можех да викам, нищо. Не помня как успях да се освободя. Отидох в другата стая, където спеше Конда, и го помолих да спре приятеля си. Нямах глас, нямах и сълзи. Бях в шок.

- Какво правеше Орлин?

- Крещеше, че съм курва. Тогава казах на Конда: "Как може, това момче ме познава от 1 час", при което Орлин побесня и ми заби жесток юмрук право в лицето. Бях застанала до стена, ударих си главата и паднах като круша. Загубих съзнание за малко, не можех да помръдна. Конда започна да ме прегръща, но вече осъзнавах, че е фалшив. Цялата история беше подла, очевидно нагласена. Орлин започна да ме рита. Успях да стана някак, избягах в спалнята. Не помня как си събрах нещата, излязох с тениската, с която бях. Чувах, че Конда се моли на Орлин да ме остави и му обяснява, че не съм "такава".

Той обаче пак се нахвърли върху мен. Представете си в какво състояние съм била, щом нито веднъж не повиших тон и не изпищях.

- Как свърши всичко?

- Измъкнахме се с Конда, мъкнех сама тежкия куфар, качихме се в колата му и чак тогава избухнах в сълзи. Той ми каза, че сега ще отидем у тях и чак тогава осъзнах, че квартирата е на Орлин. Отидохме в неговата, легнах и не продумах. На сутринта си заминах, копнеех да се махна, в Италия се чувствам у дома. Дума не казах на близките си.

- Не си споделила тази история с никого?

- Казах на приятел тук, в Италия. Той ме успокои: "Петя, на всяко прасе му идва Коледата. Рано или късно Орлин ще сбърка и ще попадне на момиче, което ще има смелостта да се оплаче." Аз нямах такъв кураж. Най-много ме потресе обаче предателството на моя приятел Конда.

- Как си го обясняваш?

- Убедена съм, че между Конда и Орлин е имало заговор, Конда му е дал възможност да се отнесе към мен по този начин. Знам, че е имало и други момичета, които са поставяни в такава ситуация, за да се хареса Конда на хетеросексуалните. Между гей и педераст има разлика, а това са педерастки истории. А Орлин пък не може да приеме факта, че е бисексуален и избива комплексите си чрез насилие.

- Изглежда, още си силно емоционална на тази тема. Не си преодоляла шока, нали?

- В Италия ходих на психолог, много е трудно да се преодолее такова нещо. Но подчертавам, че нито се срамувам, нито се страхувам. Искам това интервю да послужи на много жени и момичета като поука. Насилието е нещо, от което може да се отървеш само ако те подкрепят хората около теб. Не съм дала повод да бъда бита, грешката ми е само, че се доверих на приятеля ми. Подкрепям горещо момичето, която лежи със счупен нос в болницата, и му съчувствам. Аз, слава богу, се отървах само с ритници и един юмрук в лицето, но искам това, което съм преживяла и знам за Орлин Орлинов, да стигне до майка му, до Българския футболен съюз, треньорите му и неговия отбор. Защото това момче има проблем и трябва да му се помогне. Футболистите са идоли на децата, те са звезди, но не може повече България да си затваря очите за насилниците.

- Готова ли си да повториш историята си пред съда, ако се наложи?

- Не само пред съда, където и да е.

  • Защо не бива закони да се променят “пет за четири”

    Защо не бива закони да се променят “пет за четири”

    Интересно как нито един от тези депутати в краткото 45-о народно събрание, които по нощите преди Великден гласуваха промените в Изборния кодекс, не предвиди, че това, че на един вот има избиратели някъде в чужбина, не означава автоматично, че и на следващия ще са там. Вероятно не са и очаквали, че след изборите през юли ще има и такива през
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо