„България без цензура“ блокира границата с Турция на 1 октомври

https://www.24chasa.bg/novini/article/4307545 www.24chasa.bg
Снимка: ББЦ

„България без цензура“ затваря с гражданска блокада границата с Турция при ГКПП „Капитан Андреево“ на 1-и октомври. Живата верига ще стои на браздата до 6-и октомври, съобщи зам.- председателят на ББЦ Росен Петров, предават от пресцентъра на партията.

Структури на коалицията от хасковския регион ще спрат с телата си автотрафика през браздата, като ще бъдат пропускани само търговските камиони. Това е нашият ултиматум към служебния премиер Георги Близнашки и президента Росен Плевнелиев, за да спрат вноса на гласоподаватели от Турция, ако не искат граждански размирици.

Надяваме се те да проявят разум и да не се стига до това, допълни лидерът на партията Николай Бареков. На пресконференция в София двамата съобщиха, че формацията ще доведе с автобуси български граждани, живеещи в Румъния като отговор на изборните туристи на ДПС от Босфора. Ще финансираме с пари на коалицията превоза на наши съграждани от Румъния, за които държавата не е направила нищо през последните години, за да дойдат и да гласуват по съвест, обясни Бареков. Той каза също, че третата мярка на коалицията е въвеждане след 5-и октомври на задължителна избирателна книжка за гласуване. Тя ще се дава срещу издържан писмен и устен изпит по български език на ниво 8 клас.

Трите стъпки на ББЦ за ограничаване властта на ДПС са предизвикани от възникналото напрежение през последните дни покрай опитите на ДПС да спечелят служебно парламентарните избори. Тези над 100 000 души с български паспорти от Босфора, които се очакват да дойдат у нас за вота са готов купен вот за ДПС, категоричен е Бареков.

Ултиматумът ни е тест към българското правителство, премиерът Георги Близнашки трябва да реши дали е патриот и към президента Плевнелиев, който трябва да се определи дали е с Америка или е с Турция, категоричен е зам.-председателят на ББЦ Росен Петров.

„Блокадата на границата не е свързана само с това, че ДПС иска да спечели още едни 100 хиляди гласа служебно, а и с това, че се наблюдава сближаване на позициите на ДПС с готвещия се да става пожизнен президент на Турция Ердоган. Гласоподаватели на ДПС са гласували за Ердоган на последните избори в Турция, за партията, която проповядва сунитски ислям. Преди дни президентът на САЩ Барак Обама обяви война на групировката „Ислямска държава“, а Турция, която е член на НАТО, отказа да предостави на Америка свои бази за въздушни удари срещу терористите. Така че, това затваряне на границата е изпълнение на нашия ангажимент за натиск над Турция да изпълява задълженията си като член на НАТО, да даде за ползване базите си и дори, ако трябва дори, да вкара в действие своята 620 хилядна армия. Излиза, че на Турция е изгодно хем да получава по 2,5 млрд. долара на година като член на НАТО, хем да не изпълнява своите ангажименти към пакта“, обясни Петров.

„България трябва остро да постави въпроса, дали Турция със своите действия трябва да остане в НАТО или да отиде там, където се е насочила – в ислямския свят и сунитското направление. Това е и тест за ДПС. Изведнъж Местан се среща с Ердоган и казва, че срещата била полезна за България. Какво е полезното за България? Това, че на 1600 км. от нас се води война с много жертви, а между нас и нея стои държава, която не е заела ясна позиция и в която най-гледаният филм напоследък е „Долината на вълците“, в който турският вариант на Рамбо избива израелци. Кой ще даде гаранции на България, че съседът й няма да погледне и на запад, особено когато негов премиер е Ахмет Давутоглу, основател на теорията за неоосманизма, която е за разширяване на икономическото и културно влияние на Турция в рамките на Османската империя с точно посочване на български градове – Кърджали, Шумен, Разград. Той е основател на теорията на т. нар. Велик туран, която определя, че турци живеят от Босна и Херцеговина до Китай. Ако България не си даде сметка за това, ако българското правителство не си даде сметка за това, скоро ни очакват големи проблеми“, предупреди зам.-председателят на ББЦ.

„Турция не само успя преди години да създаде до голяма степен кризата в Гърция като й набута 500 хил. бежанци, тя инфилтрирано пуска у нас бежанци от Сирия, Мали, сега започнаха да идват и от Афганистан. Та къде е центърът на талибанското движение в света, не е ли в Афганистан? Ние не искаме ново „летище „Сарафово“! При нашите разплетени служби за сигурност, с ДАНС, където няма и двама души, владеещи арабски, да не говорим за афгански – как те проверяват кой влиза в страната и какъв е?“, обясни Петров.

Затова е нашият апел за затваряне границата ни с Турция. Той може да звучи плашещо, може да звучи агресивно, но това е единственият начин България да запази на власт европейските ценности, че и евроантлантическите ценности. Всичко друго са едни приказки, едно говорене, което няма да доведе до никъде,, категоричен е той.

Според лидерът на ЗНС Румен Йончев сега, когато гръмна скандалът с 4 000 фалшиви регистрации в Турция от един IP адрес, става ясно защо „България без цензура“ няма член в ЦИК. Изборите са ключов елемент от националната сигурност, посочи той.

Няма нищо притеснително правото на глас да бъде обвързано с образоватален ценз. Държавата правилно е пресметнала, че всеки може да го упражни, когато навърши 18 години, след като е минал през задължително и безплатно обучение поне до 8 клас, коментира идеята за образователните изборни книжки лидерът на „Гергьовден“ Драгомир Стефанов. Той припомни, че това лято в Турция е било забранено това лято употребата на алкохол и държането за ръка от младите. Така, че нека всички, които отидат да гласуват си дадат сметка каква част от правата и свободите им, каквито думи носи в себе си партията ДПС могат да бъдат застрашени, предупреди той.

ADV