Оперираха спортния министър

https://www.24chasa.bg/Article/434532 www.24chasa.bg
Свилен Нейков

Само дни след като направи инспекция на обновената високопланинска база “Белмекен”, министърът на спорта се контузи тежко.

Свилен Нейков е скъсал ахилесово сухожилие по време на футбол в София. Всеки понеделник и сряда той рита в една от залите на стадион “Академик” в София. Травмата се е получила почти като при английската икона Дейвид Бекъм - при замахване за удар по топката. Резултатът е операция във Военномедицинска академия, където френски професор е работил с използването на експериментална упойка на крака. В момента Нейков е с гипсов ботуш, който ще трябва да носи десетина дни. После на контузения крак ще бъде поставена шина, с която да продължи възстановяването на увреденото сухожилие.

На същия мач по-лека травма е получил главният секретар на спортното министерство Любомир Василев.

Новината за здравословните проблеми на Нейков не е зарадвала особено министър-председателя Бойко Борисов. Той също редовно рита футбол и преди година получи подобна контузия. Ще им забраня да играят друго освен шах, коментира премиерът. Борисов е близо до най-древната игра, тъй като миналия сезон направи няколко хода на супертурнира “М-Тел Мастърс”, а сега е председател на организационния комитет за предстоящия двубой за световната титла Вишванатан Ананд - Веселин Топалов в София. (24часа)