Откраднаха 8-метров мост от парк “Рила”

https://www.24chasa.bg/Article/437036 www.24chasa.bg

Апаши задигнаха 8-метров мост от землището на дупнишкото с. Бистрица заради металните части, съобщиха от полицията в Кюстендил. От съоръжението, собственост на национален парк “Рила”, са измъкнати обикновена релса, дълга 8,50 м, и още една двойна т-образна с размери 6,50 м на 0,14 м. Мостът е в местността Самоковището над река Бистрица. Крадците разкоствали съоръжението цяло денонощие - от 31 март до 1 април.

“Това е лека конструкция. Две релси, върху които са поставени дървени трупи. Мостът е на 15 км в гората и аз съм минавал с джипа си през него. Надявам се да задържат извършителите”, каза кметът на Дупница Атанас Янев. Той обеща, че съвсем скоро мостът ще бъде възстановен и ще бъде по-здрав от преди. Той бил направен преди години, за да минават през него коли при пожар в гората. Ползвали го и туристи.

В планината над дупнишкото село Бистрица се намира красив водопад. От селото пък тръгва известен планински маршрут - през хижа “Иван Вазов” за Рилския манастир.

Дупнишкото с. Бистрица, на 3 км от общинския център, е известно с това, че е родното място на Кръстника - Иво Карамански. Оттам е и Елка Савова- бивш главен прокурор на страната, припомниха местни.

“Кражбата не е дело на тукашни. В изграждането на моста са участвали местни хора. Най- вероятно роми от Дупница са задигнали металните релси”, тюхкаха се в селото.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки