Синдикати бранят тецове и “Брикел”

https://www.24chasa.bg/Article/441201 www.24chasa.bg
ТЕЦ 1 - Брикел

Съдействие от екоминистъра Нона Караджова да не се затварят тецовете "Брикел" и "Марица 3"-Димитровград са поискали от КНСБ и КТ "Подкрепа", съобщиха от екоминистерството. Двете централи трябва да спрат следващата седмица, защото са изчерпали отпуснатата им от ЕС квота от 20 000 часа работа до 2012 г.

Затварянето им ще доведе до увеличаване на безработицата в региона на Стара Загора, обяснили синдикалистите.

Те поискали удължаване на работата и на ТЕЦ "Бобов дол", ТЕЦ "Сливен" и пернишкият "Република", който бе затворен от Караджова през лятото на 2009 г. Всички централи без тази в Перник са собственост на бизнесмена Христо Ковачки.

Синдикатите, както и представители на КРИБ, стопанската камара и Асоциацията на топлофикационните дружества са поискали от Караджова да им уреди срещи в Европейската комисия, за да се предоговори затварянето на централите.

Ангажиментът за 20 000 часа работа е поет в договора за присъединяване към ЕС и страната ни няма да рискува нова наказателна процедура, коментира Караджова.

За да заработят централите отново те трябва да се преоборудват с нови екологични технологии и да кандидатстват за разрешителни от екоминистерството.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към обущаря за поправка на стари обувки се е запътил Михаил Йончев, видя "България Днес". Естрадният певец подбира облеклото си в червената гама и екстравагантни кръгли очила. След като остави на майстора плик с обувки, изпълнителят продължи към останалите си ангажименти. СНИМКИ: "България

Напълно неразпознаваема, без грим и в спортен екип, моделката Наталия Гуркова върши всекидневните си задачи, видя "България Днес". Моделката паркира в близост до дома си, след което разтовари пазарски чанти. За дневния си тонус Гуркова разчита на прясно изцеден фреш. Липсата на грим тя умело прикрива с много скъпи слънчеви очила

Джорджина Родригес иска още деца от Кристиано Роналдо. Тя даде специално интервю за "Ола", в което призна своите планове. "Моето желание да бъда майка е по-силно от всякога", сподели красавицата. В момента половинката на португалеца има тежката задача да се грижи за четири деца. Само 2-годишната дъщеричка Алана е родена от Джорджина