Зорница Динева от другата страна

https://www.24chasa.bg/Article/442506 www.24chasa.bg
Зорница танцува с Йордан Динев на един от прочутите приеми на семейството за стотици гости.

От лятото на миналата година Зорница Динева се разделя със строителния предприемач Йордан Динев - един от най-богатите хора у нас. С тримата си синове заживя в Несебър с майка си и сестра си в скромен дом.

Какво е да си била в клуба "Луксозна съпруга", да загърбиш лукса и да поемеш по свой път? Всъщност Зори няма официален брак с олигарха... Това разказва Милена Попова - главен редактор на сп. "Ева".

"Ако някой реши да си тръгне, дай му криле" - този цитат, написан собственоръчно от Зорница Динева, всъщност сега Петкова, е сложен в изящна рамка за снимки в собствения й магазин за подаръци в Несебър.

В него можеш да прекараш приятно поне половин ден в разглеждане на стотиците интересни неща. А цитатите в рамка са десетки, подбрани и собственоръчно написани от Зорница. Сред тях най-често се среща думата "любов". Запомних цитата за раздялата и крилете, защото самата Зорница скоро си е тръгнала от клана на братя Диневи (не влагам нищо лошо в това определение - клан) и се питах къде са й крилете...

Братя Диневи СНИМКИ: КАЛИН РУЙЧЕВ, ЛИЧЕН АРХИВ, БУЛФОТО

Над магазина са няколко хотелски стаи на семейството на Зорница, а малък двор ги дели от тясна четириетажна къща. Тук сега живее младата жена заедно с трите си деца, майка си и сестра си. Несебър няма нищо общо с нейния град от детството, макар че Зори през май, на Гергьовден, ще навърши едва трийсет години.

На разходка с кучето Тара.

Тя е свежа, усмихната и енергична. С изряден маникюр и коса, почти без грим, но с перфектно чисто лице. Най-грабващи са очите й - открити и яркосини, готови всеки момент да се засмеят, със стаена топлота и доверие.

Зорница релаксира с йога.

Пред магазина й е паркиран червеният форд фокус, с който тя всяка събота и неделя води децата си на разходка извън града или пък да поплуват в басейн. С тях често е кучето Тара, порода чау-чау. Сребрист мерцедес 500 SEL, също на Зорница, е паркиран сред очуканите коли на паркинга пред съседния блок.

Прочутите ботуши, които Зорница сама декорирала с камъни "Сваровски" за един прием.

Имам чувството, че един ден в зимния Несебър се точи като седмица."Ами, минава като миг. Особено ако имаш три деца и трябва да ставаш сутрин в шест, за да ги приготвиш за училище. След това разхождам Тара по крайбрежния нов булевард, след това отделям внимание на най-малкия - Жоро, който сега ще навърши три."

В магазина си за сувенири. С изключителна фантазия е украсила с камъни "Сваровски" дори домакински ръкавици. СНИМКИ: КАЛИН РУЙЧЕВ ЗА СП. "ЕВА" И БУЛФОТО

Зорница приготвя храна за децата си, нещо, в което е много сръчна, подрежда, после отива в магазина и посреща хората, които са хем клиенти, хем някои от тях стари приятели. В някои от следобедите, преди децата да се върнат от училище, Зори отива на йога в един от хотелите, със специална зала и млада йога инструкторка. "Вече правя лотос и някои по-сложни асани. Направо се запалих, чакам тези часове с нетърпение."

След това посреща синовете си, които учат в държавно училище в Бургас, учи стихотворения с тях, разглежда рисунките им, превързва раните им и утешава детските им души, после вечерят, четат приказки, хвърля по едно око на "Листопад" и прави стратегията за следващия ден.

"Този ритъм изобщо не ми тежи. Не съм свикнала да прекарвам часове в разговори по кафенета и коктейли. Вечно съм заета с нещо. Всъщност от много малка работя - първо в малкото магазинче за платове на майка ми, после вкъщи, където тя направи малко заведение със скара, после в ресторанта, който стана известен в Несебър. Непрекъснато нещо работех и вкъщи, помагах за абсолютно всичко."

Разказва ми за детството си. Израснала е без баща, когато е била на една годинка, ги е напуснал. "Контактите ми с него се броят на пръсти. Аз му се обадих за първи път, когато родих първото си дете на 19, за да му кажа, че е дядо." Семейството й е белязано от трагедия. Сестра й, две години по-голяма, пада лошо, когато е бебе, и получава мозъчно увреждане. До днес тя живее под постоянните грижи на майка си и на Зорница, които не бива да я оставят и за минута.

От лятото на миналата година Зорница вече не “членува” в клуб “Луксозна съпруга”. Тя се е разделила с бащата на децата си, предприемача Йордан Динев, един от властелините на Влас заедно с брат си, и причините за раздялата са само и изцяло между тях, уверява ме Зорница. "Абсолютни глупости се изписаха и за мен, и за него. Имала съм любовници, той имал, всичко - семейството ни - било бутафория. Абсолютни глупости! Не искам да коментирам, просто когато мъж и жена се разделят, причините са само в тях самите, в отношенията им."

Всъщност Зорница никога не е имала брак с него. Не е имала?! Но как се решаваш да родиш три деца на един мъж, без да поставяш никакви условия, питам я. Не е поставяла. Влюбила се още на 18 години в него. Не е вярно също, че той е имал друг брак преди нея, въпреки че е с 12 години по-възрастен. На 19, почти веднага след като завършва Руската гимназия в Бургас, Зорница ражда първия си син, след това втория, после третия... (Родила е по естествен начин, държа да отбележа. Защото 99% от "луксозните съпруги" раждат със секцио, за да не повредят основния си "капитал"- ако можеш да си платиш да не те боли, пък и да му избереш и зодията на детето...)

Горе-долу по това време Зорница се разделя и със смътната мечта да следва психология. Три деца и студентство? Домът й е отрупан с книги по психология и парапсихология най-вече. Един ден, казва Зорница, ще уча това, което си мечтая. Просто няма начин.

Разглеждаме снимки от партитата, на които Зорница е била домакин в ролята си на луксозна "съпруга". Понякога изглежда леко кичозно, понякога - доста стилно. Под тоновете тюл, дантели, букли и грим от снимките на партитата обаче ме гледа прямо една млада, неприкрита и семпла в най-добрия смисъл жена. "За мен една романтична вечеря на свещи с мъжа ми или една разходка само за нас и децата е по-ценна от всичко. Харесвам простите неща. Искам семейството ми да е за мен, а не на показ. Може би там се разминахме с Данчо."

Много от тоалетите за пищните партита, които щедро организират братя Диневи, са нейно дело. Ръкавици до лактите - обикновени, сатенени, са декорирани с блестящи различни камъни. "Направих ги за едно парти, лепих цяла нощ, не мигнах. Просто ми доставя удоволствие." Или еластични черни ботуши от плат, които е декорирала сама с камъни Swarovski. "Купих ги от един магазин в Бургас за смешна сума.

Месец и половина ги декорирах, докато плавахме с яхтата, защото не обичам по цял ден да се изтягам и да се пека на слънце." С камъни "Сваровски" е декорирала и гумените домашни ръкавици, с които позира на снимката.

Засега спомените й - снимки от раждането на децата, безкрайните купони край морето или пътуванията до прекрасни острови - са останали в предишния й живот, в къщата във Влас. За предишния живот й напомнят и прекрасните рокли, с които е посрещала гости на партитата. Зори е решила да ги подари на момичета от домовете за сираци, които ще имат тази година абитуриентски бал.

Как е животът извън клуба на луксозните съпруги? Зорница леко и естествено е преминала в огледалния свят, точно както Алиса. "В живота не всичко е купон и забавление. Често попадаш от другата страна. Възхищавам се на моята приятелка Мария Станева (която написа книга за покушението с киселина над нея и я озаглави "От другата страна") и даже я дадох на най-големия син да я чете "за домашно". Не бива да се стряска от илюстрациите. Точно това е другата страна на живота."

Сядаме на чаша вино и салата в едно малко ресторантче. Явно тук всички я познават и я приемат просто като една от тях. Мъжете й хвърлят тайни погледи. Зорница пали цигара и аз се вглеждам в ръцете й. Красиви ръце с къси оранжево-червени нокти. Какво можеш да правиш с ръцете си, питам я. "Всичко. Не знам дали има нещо, което не мога да правя. Обичам да работя с ръцете си - да шия, да декорирам, да опаковам подаръци, да подреждам цветя, да правя храна, маса... Всичко."

Разказва ми как преди години на едно от партитата на братя Диневи журналистка я пита дали може да прави кисело зеле. Да, отговаря простодушно Зорница, без да й мине през ум да излъже. На кого му пука, че може да прави кисело зеле? Предполагам - на пиарката на братя Диневи, казвам аз. Да, тя е останала неприятно изненадана. Свободолюбива е тази Зорница, да, не обича да й нареждат какво да казва и какво не. А в един клан това невинаги се приема еднозначно.

И е романтична, много романтична. Мисля си, че непоправимата романтичка у нея си е тръгнала от лукса и сигурността на предишния си живот точно защото е била гладна и жадна за едно-единствено признание от бащата на децата си.

Каква е още Зорница? Дисциплинирана. Бърза. Точна. Непресторена. Свежа. В никакъв случай жертва или непорочен ангел, ако сте си помислили, че това искам да докажа. А жена от плът и кръв, със своите недостатъци, страхове и мании. А най-важното - от онази здрава, топла и чиста порода на българските жени, които не хленчат, а мечтаят, на никого не позволяват да види сълзите им, а минават с гордо вдигната глава и усмивка през живота си и, разбира се, с хубава прическа, с хубава дреха и с хубава дума за всеки. И с постоянна мисъл за семейството си, за децата си. Забравих да кажа, че с раждането на третото дете Зорница е замразила свои стволови клетки. С тези клетки, ако не дай боже се наложи, може да бъдат лекувани хората, които обича.

Ето и още два цитата, грижливо изписани и сложени в рамка в нейния магазин, които много добре я описват:

"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла, и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

"Нека не вършим големи дела. Само малки, но с голяма любов."

МИЛЕНА ПОПОВА, СПИСАНИЕ “ЕВА”

КОЙ Е ЙОРДАН ДИНЕВ

Йордан Динев е по-малкият брат в клана Диневи, роден е на 25 юни 1968 г. Братята Динко и Данчо Диневи имат строителен бизнес чрез предприемаческа компания "Диневи груп". Те са едни от най-богатите хора в България. Притежават луксозни коли, колекционират ретро автомобили, яхтите им са в собствено пристанище - “Марина Диневи”. Богатството само на Данчо се изчислява на над 100 млн. лв. Той много обича да пее, прави го всеки път, когато е в настроение и с приятели, издал е и диск. Доскоро живееше с русокосата красавица Зорница, която му роди трима синове, но нямат сключен брак. От миналото лято са разделени.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Теди Кацарова има ново романтично увлечение, научи "България Днес". Това бил нашумелият напоследък модел Епифан Пефев, твърди мълвата. Двамата се запознали, докато певицата заснемала клипа по последното си парче "Срещнах те", като главната роля в него е поверена именно на секси младока. Искрата помежду им пламнала веднага,

Рапърът започна работа с Мария, очаква да направи песни и за други звезди Доскоро минаващият за рапър Криско вече пренасочи труда си и трупа яко пачки от чалга. След като направи песен на Галена, сега рапърът създаде и новия хит на Мария. Криско усети, че е на гребена на вълната, и затова се пръска от работа.

Гаджето му Ива е ревнива, не пуска млади прислужници на Боян Петракиев Застаряваща чистачка си търси поовехтелият кримигерой Боян Петракиев-Барона, научи "България Днес". Изискванията към прислужницата са железни: Дамата задължително трябва да е над 35 години и да е в състояние да чисти до блясък жилището му в столичния кв.