Зорница Динева от другата страна

https://www.24chasa.bg/Article/442506 www.24chasa.bg
Зорница танцува с Йордан Динев на един от прочутите приеми на семейството за стотици гости.

От лятото на миналата година Зорница Динева се разделя със строителния предприемач Йордан Динев - един от най-богатите хора у нас. С тримата си синове заживя в Несебър с майка си и сестра си в скромен дом.

Какво е да си била в клуба "Луксозна съпруга", да загърбиш лукса и да поемеш по свой път? Всъщност Зори няма официален брак с олигарха... Това разказва Милена Попова - главен редактор на сп. "Ева".

"Ако някой реши да си тръгне, дай му криле" - този цитат, написан собственоръчно от Зорница Динева, всъщност сега Петкова, е сложен в изящна рамка за снимки в собствения й магазин за подаръци в Несебър.

В него можеш да прекараш приятно поне половин ден в разглеждане на стотиците интересни неща. А цитатите в рамка са десетки, подбрани и собственоръчно написани от Зорница. Сред тях най-често се среща думата "любов". Запомних цитата за раздялата и крилете, защото самата Зорница скоро си е тръгнала от клана на братя Диневи (не влагам нищо лошо в това определение - клан) и се питах къде са й крилете...

Прочутите ботуши, които Зорница сама декорирала с камъни "Сваровски" за един прием.

Над магазина са няколко хотелски стаи на семейството на Зорница, а малък двор ги дели от тясна четириетажна къща. Тук сега живее младата жена заедно с трите си деца, майка си и сестра си. Несебър няма нищо общо с нейния град от детството, макар че Зори през май, на Гергьовден, ще навърши едва трийсет години.

Братя Диневи СНИМКИ: КАЛИН РУЙЧЕВ, ЛИЧЕН АРХИВ, БУЛФОТО

Тя е свежа, усмихната и енергична. С изряден маникюр и коса, почти без грим, но с перфектно чисто лице. Най-грабващи са очите й - открити и яркосини, готови всеки момент да се засмеят, със стаена топлота и доверие.

В магазина си за сувенири. С изключителна фантазия е украсила с камъни "Сваровски" дори домакински ръкавици. СНИМКИ: КАЛИН РУЙЧЕВ ЗА СП. "ЕВА" И БУЛФОТО

Пред магазина й е паркиран червеният форд фокус, с който тя всяка събота и неделя води децата си на разходка извън града или пък да поплуват в басейн. С тях често е кучето Тара, порода чау-чау. Сребрист мерцедес 500 SEL, също на Зорница, е паркиран сред очуканите коли на паркинга пред съседния блок.

На разходка с кучето Тара.

Имам чувството, че един ден в зимния Несебър се точи като седмица."Ами, минава като миг. Особено ако имаш три деца и трябва да ставаш сутрин в шест, за да ги приготвиш за училище. След това разхождам Тара по крайбрежния нов булевард, след това отделям внимание на най-малкия - Жоро, който сега ще навърши три."

Зорница релаксира с йога.

Зорница приготвя храна за децата си, нещо, в което е много сръчна, подрежда, после отива в магазина и посреща хората, които са хем клиенти, хем някои от тях стари приятели. В някои от следобедите, преди децата да се върнат от училище, Зори отива на йога в един от хотелите, със специална зала и млада йога инструкторка. "Вече правя лотос и някои по-сложни асани. Направо се запалих, чакам тези часове с нетърпение."

След това посреща синовете си, които учат в държавно училище в Бургас, учи стихотворения с тях, разглежда рисунките им, превързва раните им и утешава детските им души, после вечерят, четат приказки, хвърля по едно око на "Листопад" и прави стратегията за следващия ден.

"Този ритъм изобщо не ми тежи. Не съм свикнала да прекарвам часове в разговори по кафенета и коктейли. Вечно съм заета с нещо. Всъщност от много малка работя - първо в малкото магазинче за платове на майка ми, после вкъщи, където тя направи малко заведение със скара, после в ресторанта, който стана известен в Несебър. Непрекъснато нещо работех и вкъщи, помагах за абсолютно всичко."

Разказва ми за детството си. Израснала е без баща, когато е била на една годинка, ги е напуснал. "Контактите ми с него се броят на пръсти. Аз му се обадих за първи път, когато родих първото си дете на 19, за да му кажа, че е дядо." Семейството й е белязано от трагедия. Сестра й, две години по-голяма, пада лошо, когато е бебе, и получава мозъчно увреждане. До днес тя живее под постоянните грижи на майка си и на Зорница, които не бива да я оставят и за минута.

От лятото на миналата година Зорница вече не “членува” в клуб “Луксозна съпруга”. Тя се е разделила с бащата на децата си, предприемача Йордан Динев, един от властелините на Влас заедно с брат си, и причините за раздялата са само и изцяло между тях, уверява ме Зорница. "Абсолютни глупости се изписаха и за мен, и за него. Имала съм любовници, той имал, всичко - семейството ни - било бутафория. Абсолютни глупости! Не искам да коментирам, просто когато мъж и жена се разделят, причините са само в тях самите, в отношенията им."

Всъщност Зорница никога не е имала брак с него. Не е имала?! Но как се решаваш да родиш три деца на един мъж, без да поставяш никакви условия, питам я. Не е поставяла. Влюбила се още на 18 години в него. Не е вярно също, че той е имал друг брак преди нея, въпреки че е с 12 години по-възрастен. На 19, почти веднага след като завършва Руската гимназия в Бургас, Зорница ражда първия си син, след това втория, после третия... (Родила е по естествен начин, държа да отбележа. Защото 99% от "луксозните съпруги" раждат със секцио, за да не повредят основния си "капитал"- ако можеш да си платиш да не те боли, пък и да му избереш и зодията на детето...)

Горе-долу по това време Зорница се разделя и със смътната мечта да следва психология. Три деца и студентство? Домът й е отрупан с книги по психология и парапсихология най-вече. Един ден, казва Зорница, ще уча това, което си мечтая. Просто няма начин.

Разглеждаме снимки от партитата, на които Зорница е била домакин в ролята си на луксозна "съпруга". Понякога изглежда леко кичозно, понякога - доста стилно. Под тоновете тюл, дантели, букли и грим от снимките на партитата обаче ме гледа прямо една млада, неприкрита и семпла в най-добрия смисъл жена. "За мен една романтична вечеря на свещи с мъжа ми или една разходка само за нас и децата е по-ценна от всичко. Харесвам простите неща. Искам семейството ми да е за мен, а не на показ. Може би там се разминахме с Данчо."

Много от тоалетите за пищните партита, които щедро организират братя Диневи, са нейно дело. Ръкавици до лактите - обикновени, сатенени, са декорирани с блестящи различни камъни. "Направих ги за едно парти, лепих цяла нощ, не мигнах. Просто ми доставя удоволствие." Или еластични черни ботуши от плат, които е декорирала сама с камъни Swarovski. "Купих ги от един магазин в Бургас за смешна сума.

Месец и половина ги декорирах, докато плавахме с яхтата, защото не обичам по цял ден да се изтягам и да се пека на слънце." С камъни "Сваровски" е декорирала и гумените домашни ръкавици, с които позира на снимката.

Засега спомените й - снимки от раждането на децата, безкрайните купони край морето или пътуванията до прекрасни острови - са останали в предишния й живот, в къщата във Влас. За предишния живот й напомнят и прекрасните рокли, с които е посрещала гости на партитата. Зори е решила да ги подари на момичета от домовете за сираци, които ще имат тази година абитуриентски бал.

Как е животът извън клуба на луксозните съпруги? Зорница леко и естествено е преминала в огледалния свят, точно както Алиса. "В живота не всичко е купон и забавление. Често попадаш от другата страна. Възхищавам се на моята приятелка Мария Станева (която написа книга за покушението с киселина над нея и я озаглави "От другата страна") и даже я дадох на най-големия син да я чете "за домашно". Не бива да се стряска от илюстрациите. Точно това е другата страна на живота."

Сядаме на чаша вино и салата в едно малко ресторантче. Явно тук всички я познават и я приемат просто като една от тях. Мъжете й хвърлят тайни погледи. Зорница пали цигара и аз се вглеждам в ръцете й. Красиви ръце с къси оранжево-червени нокти. Какво можеш да правиш с ръцете си, питам я. "Всичко. Не знам дали има нещо, което не мога да правя. Обичам да работя с ръцете си - да шия, да декорирам, да опаковам подаръци, да подреждам цветя, да правя храна, маса... Всичко."

Разказва ми как преди години на едно от партитата на братя Диневи журналистка я пита дали може да прави кисело зеле. Да, отговаря простодушно Зорница, без да й мине през ум да излъже. На кого му пука, че може да прави кисело зеле? Предполагам - на пиарката на братя Диневи, казвам аз. Да, тя е останала неприятно изненадана. Свободолюбива е тази Зорница, да, не обича да й нареждат какво да казва и какво не. А в един клан това невинаги се приема еднозначно.

И е романтична, много романтична. Мисля си, че непоправимата романтичка у нея си е тръгнала от лукса и сигурността на предишния си живот точно защото е била гладна и жадна за едно-единствено признание от бащата на децата си.

Каква е още Зорница? Дисциплинирана. Бърза. Точна. Непресторена. Свежа. В никакъв случай жертва или непорочен ангел, ако сте си помислили, че това искам да докажа. А жена от плът и кръв, със своите недостатъци, страхове и мании. А най-важното - от онази здрава, топла и чиста порода на българските жени, които не хленчат, а мечтаят, на никого не позволяват да види сълзите им, а минават с гордо вдигната глава и усмивка през живота си и, разбира се, с хубава прическа, с хубава дреха и с хубава дума за всеки. И с постоянна мисъл за семейството си, за децата си. Забравих да кажа, че с раждането на третото дете Зорница е замразила свои стволови клетки. С тези клетки, ако не дай боже се наложи, може да бъдат лекувани хората, които обича.

Ето и още два цитата, грижливо изписани и сложени в рамка в нейния магазин, които много добре я описват:

"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла, и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

"Нека не вършим големи дела. Само малки, но с голяма любов."

МИЛЕНА ПОПОВА, СПИСАНИЕ “ЕВА”

КОЙ Е ЙОРДАН ДИНЕВ

Йордан Динев е по-малкият брат в клана Диневи, роден е на 25 юни 1968 г. Братята Динко и Данчо Диневи имат строителен бизнес чрез предприемаческа компания "Диневи груп". Те са едни от най-богатите хора в България. Притежават луксозни коли, колекционират ретро автомобили, яхтите им са в собствено пристанище - “Марина Диневи”. Богатството само на Данчо се изчислява на над 100 млн. лв. Той много обича да пее, прави го всеки път, когато е в настроение и с приятели, издал е и диск. Доскоро живееше с русокосата красавица Зорница, която му роди трима синове, но нямат сключен брак. От миналото лято са разделени.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жорж Ганчев се забелязва отдалеч и привлича погледите повече, отколкото известен фолкпевец, видя "България Днес". Политикът седна на масичка пред заведение за бързо хранене, която видимо му бе тясна, пи кафе и чете вестник. На това му се вика да си сред

Ловът в Русия официално се спира от днес! Това обявиха властите в страната. Причината е световното първенство по футбол, което започва на 14 юни. Еуфорията в страната е много голяма заради един от най-големите спортни форуми на планетата. Това все пак никак не се харесва на запалените ловджии, които няма да могат да упражняват хобито си.

Талантлив, но непознат художник реди изложба в кошара. Срещата между изкуство и селски бит се случва в софийското село Драготинци. Дядо Иван е уникален майстор с четката и върху белите платна извайва религиозни мотиви, пейзажи и животни. Красивите му картини са наредени в кошарата му, тъй като старецът художник не може да си позволи изложба в