Крисия, Хасан и Ибрахим - втори на Евровизия (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/4429127 www.24chasa.bg

Крисия Тодорова и близнаците пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови са на второ място на детската Евровизия в Малта.

Изпълнението на Крисия, Хасан и Ибрахим “Планетата на децата” безспорно е едно от най-добрите, които зрителите чуха тази вечер в най-голямата концертна зала в столицата Ла Валета. То стигна второ място със 147 точки сред останалите 15 песни на другите държави участнички.

Конкурса спечели представителят на Италия със 159 точки с песента "Вашата първа голяма любов" - музиката е обикновена, Винченцо Кантиело я изпълнява добре. 

„Обичам ви толкова много, благодаря ви”, каза 10-годишната Крисия след изпълнението си.

Времето за гласуване беше само 15 минути и започна секунди след последното изпълнение на тийнейджърката Юлия от Холандия.

Крайният резултат се оформи от вота на зрителите и гласовете на журито, които са оценили децата в петък вечерта по време на генералната репетиция за конкурса.

Хърватска, Кипър, Холандия и Сърбия дадоха на Крисия, Хасан и Ибрахим максималния брой точки - по 12, от Беларус, Грузия, Украйна, Черна гора и Малта тя получи по 8 точки, от Швеция, Словения и Италия - по 10 точки.

България даде най-много точки - 12, на Елизабет Даниелян от Армения.


Това е най-доброто ни предстваяне на песенния конкурс, който тази година се проведе за 12-и път.

"Много сме щастливи". Това успяха да кажат пред БНТ Крисия, Ибрахим и Хасан, след като се класираха втори на детската Евровизия в Малта.

Мелодията на „Планетата на децата” звучи като саундтрак към филм. Евгени Димитров и колегите му от „Ку-ку бенд” пишат музиката. Текстът е на талантливата Крисия, а Ивайло Вълчев, един от отговорните сценаристи в “Шоуто на Слави”, само го дообработва.

Последният път, когато България участва в детската Евровизия, е през 2011 г. в Ереван. Там Иван Иванов изпя песента “Супергерой”.