Архиварка в прокуратурата прибирала пари и златни накити от делата, съдят я

https://www.24chasa.bg/region/article/4475726 www.24chasa.bg

Бивш  архивар в Окръжна прокуратура Бургас е обвиняем по дело за присвояване на веществени доказателства на стойност близо 27 хил. лв.

Днес районните магистрати дадоха ход на процеса срещу Зорница Атанасова. Според обвинителния акт в периода 18 март 2009 г. до 19 март 2012 г. в условията на продължавана престъпна дейност, в качеството й на длъжностно лице като  „съдебен архивар" в Окръжна прокуратура Бургас, тя  е присвоила чужди пари, вещи и ценности.

Това са веществени доказателства по досъдебни производства, които е трябвало зда пази. констатирани са 18 случая на присвоени банкноти в левове и долари, бинокъл и множество златни накити.

Районен съд Бургас остави без уважение искането на подсъдимата за отвод на наблюдаващия делото прокурор от Районна прокуратура - Бургас, като неоснователно. Съдът не уважи и направеното от нея искане за връщане на делото на прокуратурата за отстраняване на твърдени процесуални нарушения.

Разпитани  бяха служители и прокурори в Окръжна прокуратура Бургас. Делото продължава утре с разпити на свидетели и вещи лица.