Вижте в каква мизерия живее семейството на насиления Гошко от Дебелт (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/4477499 www.24chasa.bg
СНИМКИ: ЕЛЕНА ФОТЕВА

В изключителна бедност и мизерия живее семейството на насиления петокласник Гошко от Дебелт, видя екип на 24 часа, който влезе в жилището на пострадалото дете.

Майката Донка обитава апартамент в едно от бившите соцблокчета в селцето, в който отглежда, или поне се опитва да отглежда петте си деца.

Най-малкото е на 2 г., момченце, най-големият е Гошко - вече на 12 г. Останалите три са момичета.

На вратата заедно с чичото ни посреща 10-годишната Йорданка. Момиченцето е приветливо и разговорливо, сеща се дори да пита искаме ли почерпка. По всичко личи, че то е будно дете. Казва че ходи на училище, с изключение на последните няколко дни.

Останалите дечица обаче са свити и притеснени. Облечени са оскъдно, разхождат се из апартамента, потънал в мизерия, боси.
Мебели в стаите на самотната майка почти няма, а цялата покъщнина е овехтяла, стените са излющени.

„Нямаме телевизор вкъщи, но гледаме детски филмчета на компютъра“, обяснява Данчето.

Чичо й пояснява, че сам е сглобил един стар компютър, колкото децата да могат поне малко да се забавляват.

„Варя пилешка супичка“, казва чичото Велчо, но пропуска да сподели, че в тенджерата ври един пилешки кокал, „гарниран“ с много вода…

25-годишният мъж гледа децата, докато майката Донка пътува към Бургас за изписването на Гошко. В момента той е настанен в социална институция
и с него работят психолози.

Многодетното семейство се отоплява с дърва, но не се знае до кога ще имат и дали ще им стигнат за зимата.

Глава на семейството нямат, защото мъжът, с когото Донка живее и който е баща на някои от децата й, е в затвора. Прибран е за кражби, казват местни от Дебелт.

„Горките деца, те нямат никаква вина, не заслужават такава мизерия. Да не говорим, че идват Коледни празници, всеки малчуган очаква подарък от дядо Коледа“, коментират съседи на семейството.