Създават телевизия на ЕС в отговор на руската пропаганда срещу Украйна

https://www.24chasa.bg/novini/article/4544352 www.24chasa.bg

На заседанието на външните министри на ЕС, което започва утре, ще бъде разглеждан проект за създаване на телевизия на ЕС, в отговор на руската пропагандна машина, която заработи особено силно след инвазията в Украйна, съобщиха от пресцентъра на министерството на външните работи.

Според наши източници в Брюксел, една от точките на дневния ред ще бъде отговорът на ЕС на мощната руска медийна пропаганда, както и санкциите срещу Русия. Неотдавна Дания, Литва, Естония и Великобритания, представиха документ озаглавен Стратегически комуникации на ЕС, в отговор на пропагандата”, в който се казва че руската дезинформационната кампания за събитията в Украйна не намират своя верен отговор и е крайно необходимо да се подобри разбирането за случващото се там.

Заедно с това всички европейски граждани, както и украинските трябва да са запознати с необходимостта от неотложни реформи и икономически възможности.

Външните министри отново ще разгледат санкциите срещу Русия и последиците от тях. Шефът на МВнР Даниел Митов ще продължи да настоява за изпълнението на споразумението от Минск от страна на Русия, каквато ще бъде позицията и на всичките му колеги-външни министри на ЕС, но в същото време е от интерес на целия Съюз, да върне Русия като предвидим и надежден партньор.