Томислав Дончев: Имаме пълно договаряне по Българо-швейцарската програма за сътрудничество

https://www.24chasa.bg/novini/article/4547607 www.24chasa.bg

Искам да представим един междинен, но не окончателен успех, който имаме. Към момента, имаме пълно договаряне по Българо-швейцарската програма за сътрудничество - 67 млн. швейцарски франка. Това каза на брифинг, във връзка с Българо-швейцарската програма за сътрудничество за намаляване на икономическите и социални неравенства в рамките на разширения ЕС Томислав Дончев, вицепремиер по еврофондовете и икономическата политика, съобщи "Фокус".

"Това е истинското начало на проектите, които предстои да бъдат реализирани оттук -нататък. Имаме всички шансове да доведем нещата до добър край. Още повече, че става дума не само на техническо сътрудничество, а за истинско партньорство," заяви Дончев.

"За голяма част от проектите говорим за създаването на дългосрочни предпоставки за партньорство, не само между двете държави, а и между институциите. Този резултат не би бил възможен, без получената подкрепа", посочи той.

По думите му, от особена важност са няколко големи проекта - "Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност", който е на стойност 23 445 998 швейцарски франка, а другият е "Проучване и разработване на пилотни модели за екологосъобразно събиране и временно съхранение на опасни битови отпадъци", който е на стойност 8 823 267 швейцарски франка.

Вицепремиерът добави, че има и други проекти, един от които е предоставянето на изцяло обновени трамваи.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бих влязла в "Биг брадър"  "Няма да се омъжвам скоро! Мисля, че ми е прекалено рано за такава сериозна стъпка", разкри за "България Днес" поп певицата Тита. Тя бе категорична, че с приятеля си Викторио имат сериозна връзка, но все още не мислят да предприемат следващата стъпка. Двамата се познават от преди близо две години.

Плевенчанинът отдавна предупреди, че американският актьор се натиска на мъже "Кевин Спейси ме е опипвал между краката! Това се случи на едно парти в Холивуд. Седна до мен, положи ръка на бедрото ми, след което бавно я плъзна към чатала ми. Меко казано, се скандализирах и си тръгнах на мига!" Това шокиращо признание направи още през 2014 в

"Бих направила рестарт на кариерата си като поведение, като изпуснати шансове, пропилях ги. Заради личния живот, заради голямата ми емоционалност", сподели емоционално Елен Колева. Актрисата бе дълги години половинка на богаташа с бизнес в майонезата Александър Найденов, но двамата се разделиха с грозен скандал.