Томислав Дончев: Имаме пълно договаряне по Българо-швейцарската програма за сътрудничество

https://www.24chasa.bg/novini/article/4547607 www.24chasa.bg

Искам да представим един междинен, но не окончателен успех, който имаме. Към момента, имаме пълно договаряне по Българо-швейцарската програма за сътрудничество - 67 млн. швейцарски франка. Това каза на брифинг, във връзка с Българо-швейцарската програма за сътрудничество за намаляване на икономическите и социални неравенства в рамките на разширения ЕС Томислав Дончев, вицепремиер по еврофондовете и икономическата политика, съобщи "Фокус".

"Това е истинското начало на проектите, които предстои да бъдат реализирани оттук -нататък. Имаме всички шансове да доведем нещата до добър край. Още повече, че става дума не само на техническо сътрудничество, а за истинско партньорство," заяви Дончев.

"За голяма част от проектите говорим за създаването на дългосрочни предпоставки за партньорство, не само между двете държави, а и между институциите. Този резултат не би бил възможен, без получената подкрепа", посочи той.

По думите му, от особена важност са няколко големи проекта - "Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност", който е на стойност 23 445 998 швейцарски франка, а другият е "Проучване и разработване на пилотни модели за екологосъобразно събиране и временно съхранение на опасни битови отпадъци", който е на стойност 8 823 267 швейцарски франка.

Вицепремиерът добави, че има и други проекти, един от които е предоставянето на изцяло обновени трамваи.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министъра на културата Боил Банов и освободения изпълнителен директор на „Национален дворец на културата – Конгресен център София” ЕАД Мирослав Боршош, съобщават от Пресслужбата на Министерски съвет На срещата беше

Неизвестни нападнаха и биха двете дъщери на един от заместниците на главния мюфтия. Инцидентът е станал пред един от хипермаркетите в столичния квартал "Надежда" днес следобед, съобщава БНР. Двете момичета са излизали от магазина, когато са били нападнати от други младежи, които са ги удряли. Полицията в София разследва инцидента.

19-годишно момче от сатовчанското с. Плетена сложи край на живота си. Тялото на Явор Ю. било открито в понеделник около 21,30 ч да виси на въже под навеса на къщата му в селото. Родителите му са разведени, като майката живеела в друг град, а бащата бил на гурбет в Испания. В Плетена Явор живеел с баба си и дядо си,