Убийството на Татяна Стоянова в Пазарджик от страст и за пари

https://www.24chasa.bg/novini/article/4579069 www.24chasa.bg
След сигнала за убийството на местопрестъплението пристигнаха няколко екипа криминалисти. СНИМКИ: АВТОРЪТ И АРХИВ

Убийството на Татяна Стоянова, началника на кабинета на пазарджишкия кмет, е вследствие на страст и пари.

Това е една от водещите версии засега. Страст, защото е извършено с ярост, първият патрон е засякъл или оръжието е било заредено два пъти. А многобройните изстрели целели мъст, а не отстраняване на конкурент или бизнес противник.

В подкрепа на тази версия е фактът, че убийството е извършено на имения ден на Татяна Стоянова пред дома , докото е прибирала поднесените през деня цветя. Парите са намесени заради откритите суми в дома . И заради твърденията, че покойната смесвала личните си отношения, служебните и търговските.

ТАТЯНА СТОЯНОВА
ТАТЯНА СТОЯНОВА

Засега обаче доказателства няма и у разследващите има скептицизъм дали ще бъде разкрито това убийство. Почти е отхвърлена версията, че е убита от наемник. Смята се, че човекът, който е стрелял, е имал видима лична мотивация да отмъсти за нещо.

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил наблюдението и разследването за убийството на Татяна Стоянова да бъдат отнети от окръжната прокуратура в Пазарджик
и прехвърлени на Софийската градска прокуратура (СГП).

Информацията бе потвърдена от говорителя на пазарджишката прокуратура Снежана Стоянова. 33-годишната Татяна Стоянова, която бе началник на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов, бе разстреляна с 5 куршума пред гаража си вечерта на 12 януари.

Във връзка с убийството са разпитани над 100 свидетели. На местопрестъплението бяха намерени засякъл патрон от пистолета на убиеца, а една от откритите гилзи е с отпечатък. Отделно от това в жилището на Татяна Стоянова бяха намерени и няколко надписани плика с пари на обща стойност 4500 лв.

Това дава основание да се гради и първата версия за убийството на Стоянова, че то е извършено заради лични отношения и пари. Поради това един от първите призовани на разпит е известен спортист по бойни спортове, общински съветник в града. Близките му отношения с Татяна Стоянова бяха публична тайна.

Отделно от това фирми, близки до общинаря, спечелиха няколко конкурса за стопанисване на заведения в най-големия и посещаван парк остров “Свобода”.

Запознати твърдят, че това е станало благодарение на Татяна Стоянова, която е имала и личен финансов интерес. Смята се дори, че парите, намерени в дома , са именно отчисления от съвместната дейност. По информация на “24 часа” след убийството на младата жена въпросният общински съветник е разпитван многократно в продължение на няколко дни в полицията за съпричастност към престъплението.

Бил е подложен и на детектор на лъжата, но е издържал проверката. Така той е отпаднал от кръга на евентуалните заподозрени. Втората версия, разработена за убийството на Стоянова, е за засегнати финансови интереси и търговия с влияние.

На пресконференция кметът Тодор Попов обяви, че шефката на неговия кабинет е била обикновен общински служител, от когото нищо не зависи и който не е имал пръст във взимането на важни решения за общината.

В тази връзка той не смята, че 33-годишната жена може да е замесена във финансови или други подобни интереси, въпреки че отрече факта, че Татяна Стоянова бе негова дясна ръка, която координираше отделните административни структури и отдели.

Кметът Попов също е бил разпитан във връзка с убийството, но е заявил, че няма представа кой може да е предполагаемият убиец на най-близкия му служител.

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца