Отпечатъци по 4 книги издали Поли от Наглите

https://www.24chasa.bg/Article/458469 www.24chasa.bg
"Моля съда да му пусне", бяха единствените думи на Прокопиев (на снимката воден от съдебната охрана) и Лебешковски. Прокопи има бебе, а другият двама сина. Защитата поиска да ги освободят, за да си гледадат децата. СНИМКИ: ГЕРГАНА ВУТОВА

"Ген" на Майкъл Крайтън и "Изгубените тайни на свещения кивот" - това са две от 4-те книги, по които имало отпечатъци на Прокопи Прокопиев от Наглите. Той е известен с прякорите Поли и Културиста и е сочен за тартор на бандата за отвличания. Отпечатък от показалеца на Прокопи е открит и по елконтакт в една от къщите на ужасите, уличавали го и биологични следи по парче плат, стана ясно в съда.

Прокопи и Радослав Лебешковски, които са сред 10-те обвинени от бандата на Наглите, поискаха вчера да сменят килиите с домашен арест. Според адвокатите им вече било разколебано предположението, че двамата са участвали в отвличания. Преди 4 месеца Прокопи бе оставен в ареста от задържания наскоро по дело за подкуп съдия Петър Санитров. Такива решения трябва да се вземат от магистрат с безукорно име, недоволен бил Поли. Според неговия адвокат Анатол Весел Луканов Сантиров разпитвал първия защитен по делото свидетел Найден Недев, без да му разясни правата.

Съдът отказа да освободи Прокопиев и Лебешковски и за първи път разсекрети делото. Двамата бяха с пранги на краката, а спортна блуза прикриваше татуировки по ръцете на Прокопи. Срещу него има 13 обвинения - за 12 отвличания и организиране на престъпна група, а срещу Лебешковски - за четири.

Отпечатъци по 4 книги издали Поли от Наглите

Прокопи не е разпознат, за него няма ДНК експертиза, по лозарските ножици липсват следи и не може да се твърди, че е рязал пръсти, каза Луканов. Не било ясно кога и как отпечатъци са попаднали върху книгите, за които разказал Михаил Краус. Според Луканов делото изобилства с данни, че отвличанията са дело на барети или полицаи. Той цитира показания на Киро Киров и още 4 жертви, че нападателите им приличали на полицаи. Били с маски, качулки и униформи с надпис "Полиция". Борислав Атанасов-Мекото разказал, че към него тичали 2-ма с викове: "ДАНС!".

Луканов поиска отвод на съда, тъй като не бяха приети за разглеждане изрезки от вестници и копия от 16 жалби. Съдът не са поддаде, а по-късно обяви: разказите на жертвите и защитените свидетели подкрепят обвинението. Ако бъдат пуснати, двамата може да извършат нови престъпления.