Човек на Галев плаши участник в търг

https://www.24chasa.bg/Article/461310 www.24chasa.bg
Пламен Галев (вляво) и Ангел Христов по време на делото срещу тях СНИМКА: АВТОРЪТ

Александър Мавров от Дупница бил заплашван да не участва в търг за имот в центъра на града. Апетити към терена, за който съпругата му имала документ за собственост, имала друга фирма. Това стана ясно в съда вчера след разпит на Мавров и съпругата му Стоилка по делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви. Те са обвинени за организиране и ръководене на престъпна група.

"Не ме допуснаха на тръжната процедура, а единствените двама участници бяха от една и съща фирма", твърди Мавродиева. Тя била наследница на имот от 1 дка в центъра, който бил обявен за продажба.

Съпругът й разказа, че бил пресрещнат с черен джип на полето от мъж на име Георги Първанов. Той му заявил, че "ще бъде размазан", ако семейството му участва в търга. Първанов свързал по телефона Мавров с Пламен Галев, който също го заплашил.

"Не зная дали това е бил действително Галев, но се уплаших", разказа Мавров. По повод наследствените проблеми на семейството друг от подсъдимите - Красимир Оков, предложил на съпрузите адвокат, който да им помогне да спечелят дело.

"Платих си голям хонорар, но делото все се отлагаше, докато не се прекрати на третата година. То бяха бомби в съда, болни адвокати... Не зная защо се предоверих на Галеви. Може би защото съдът е техен", каза пред "24 часа" Маврова. Сред разпитаните 15 свидетели вчера бе и бившият шеф на полицията в Кюстендил Борислав Златанов. Той отрече да е имало оперативни разработки срещу Галеви и сигнали за натиск от тяхна страна.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки