Бременната Аревик спира да яде, докато не получи виза

https://www.24chasa.bg/Article/463466 www.24chasa.bg
Давид и Аревик Снимка архив

Младата арменка Аревик Шмавонян, която е задържана бременна в Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци, започва гладна стачка, съобщи БНР.

Заедно с нея гладна и жадна стачка пред полицията в Монтана са започнали нейният любим Давид Артюнян, майка му Светлана и неговият баща Гагик.

23-годишният Давид, който от шестгодишен живее в България, е без документи, въпреки че семейството му е легално в България от 1993 година. Вече повече от месец пък 22-годишната арменска гражданка Аревик е задържана в Дома за временно настаняване на чужденци заради изтекла виза.

Последната молба за закрила, подадена от Аревик пред Държавната агенция за бежанците, е регистрирана на 30 март, а решението на Агенцията за отказ в момента се обжалва пред Административния съд - София.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Днес в столицата се проведе протест на автобусните и товарни превозвачи под надслов "Обединени срещу приватизацията на бранша", против внесения законопроект за Българска автомобилна камера. Автобусите и товарните камиони бяха разположени по протежение на бул. Цариградско шосе почти до центъра на София.

Съзнателен аборт от Емил Димитров признава, че е направила Грета Ганчева. Певицата била бременна в четвъртия месец и по време на турне в Съветския съюз абортирала. Била едва на 20 години и решили, че им е още рано да имат наследство. Двамата така и нямат деца, а бракът им продължава кратко. След това Димитров има син,