Яне иска премиера и президента да подадат оставки

https://www.24chasa.bg/Article/464331 www.24chasa.bg

Според РЗС, ако премиерът и президентът подадат оставки, това ще бъде най-доброто политическо събитие за целия двайсетгодишен преход.

„Считаме, че ако Първанов и Бойко Борисов подадат оставки, порочният двадесетгодишен криминален преход ще свърши, защото олигарсите ще престанат да влияят решаващо на българската политика. Борисов и Първанов са от едно и също политическо, комунистическо котило", заяви лидера на РЗС.

По думите му и двамата са трайно и дълбоко свързани с комунистическата мафия и са пионки в ръцете на олигарсите.

"Считаме, че ако двамата подадат оставки, това ще бъде и най-добрата антикризисна мярка, защото огромна част от парите на олигарските, натрупани през тези 20 години, ще могат да се върнат в държавната хазна. Ние считаме, че България има нужда от такава политическа операция и сме убедени, че Бойко Борисов отново ще покаже, че е изключително слаб. Ясно е за нас, че той е едър на вид, но със заешко сърце. За да има предсрочни избори, трябва той да инициира този процес. Всички козове за предсрочни избори са в неговите ръце. Той трябва да депозира оставката си в 41-ото Народно събрание. ГЕРБ има 120 народни представители и 8 гласа от РЗС - 128, тоест няма никаква пречка да се предизвикат предсрочни избори. Ние ще дадем нашите гласове за предсрочни избори. Не му трябват нито "Атака", нито Синята коалиция. Но съм убеден, че той няма да посмее, защото знае, че ако има предсрочни избори ГЕРБ ще се стопи наполовина", добави Янев.