Намериха два трупа в снега в Кърджалийско - на мъже на 47 и 56 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/4653330 www.24chasa.bg
Републиканските пътища в Кърджалийска област вече са проходими, а роторни снегорини вече работят за разширяването им Снимка: ненко Станев

Още 2 човешки жертви взе снежното бедствие в Кърджалийско. С тях загиналите заради природната стихия в региона стават трима.

Тази сутрин край ардинското село Бистроглед е бил открит трупът на 56-годишен, живеещ в една от махалите на селото. Мъжът бил намерен в пряспа. При огледа не са открити улики за извършено престъпление, а аутопсията показала, че смъртта е настъпила след измръзване. Близки на мъжа разказали, че снощи той тръгнал към Бистроглед, за да зареди джиесема си в местния магазин, където имало генератор и не се прибрал у дома. Днес сутринта съседите му тръгнали да го търсят и го намерили в пряспа край пътя.

Втори труп е открит край Чернооченското с. Куцово също днес сутринта. На него се натъкнали местни хора, тръгнали да разчистват снега. Мъжът е непознат за жителите в района. Предполага се, че това е обявеният за общодържавно издирване на 10 март 47-годишен мъж от Горни Воден, който гостувал на семейство в кърджалийско с. Ненково. Селото се намира на около 10-ина километра от мястото, на което е открит трупът.

Първата жертва на стихията беше открита на 9 март на 3 метра от автобусната спирка на с. Горна кула на главния път Кърджали Крумовград.