Свинаров сменя памперси

https://www.24chasa.bg/Article/465934 www.24chasa.bg
СНИМКИ: НИКОЛАЙ ЛИТОВ И ЛИЧЕН АРХИВ

Той е видимо подмладен, отслабнал, а усмивката не слиза от лицето му. Погледът му е замечтан и непрекъснато се разсейва...

Влюбен изглежда Николай Свинаров днес. И не крие виновницата за променения си вид – най-новата жена в живота му, едномесечната Мария.

На 52 години бившият царски министър и депутат отново стана татко. И за трети път – на момиче. При това само година и половина след като се ожени повторно за доста по-младата си бивша сътрудничка Денница.

През септември 2008 г. Николай Свинаров се ожени за втори път - за Денница. Година и половина по-късно двамата вече се радват на дъщеричката си Мария.
През септември 2008 г. Николай Свинаров се ожени за втори път - за Денница. Година и половина по-късно двамата вече се радват на дъщеричката си Мария.

Свинаров не крие радостта си и веднага вади снимка - не от портфейла, а като модерен татко - от мобилния телефон, за да покаже бебето.

Розово БМВ: ГЕРБ разкри, че 2 от беемветата на военното министерство са боядисани в розово по времето на Свинаров. Заговори се, че е заради абитуриентския бал на дъщеря му Надежда. Той отрече.
Розово БМВ: ГЕРБ разкри, че 2 от беемветата на военното министерство са боядисани в розово по времето на Свинаров. Заговори се, че е заради абитуриентския бал на дъщеря му Надежда. Той отрече.

Явно е, че политиката не му липсва и е доволен, че има време за семейството си. На бюрото в адвокатския си офис е сложил голяма снимка с Денница и току-що родената Мария.

Роди му се трета дъщеря. След като се ожени за доста по-младата от него Денница.
Роди му се трета дъщеря. След като се ожени за доста по-младата от него Денница.

В компютъра му има специална папка BEBE MARIA с много кадри на усмихната малка госпожица и майка й. От голяма снимка на стената пък гледат двете каки – дъщерите му от първия брак Ася и Надежда.

ДОЛОРЕС АРСЕНОВА
ДОЛОРЕС АРСЕНОВА

Свинаров е щастлив мъж - обграден е само от жени. Извън поговорките за художниците и майсторите има една друга много подходяща – “Сам човек толкова може”. Очевидно това мога, това правя, смее се бившият депутат.

ГЕРГАНА ПАСИ
ГЕРГАНА ПАСИ

Малката Мария проплакала като на шега – на 1 април. “Датата много ми подхожда, нали минавам за лъжец и мошеник”, с типичното си чувство за хумор започва Свинаров. И разказва, че всъщност е избрана случайно, защото докторът на Денница искал да пътува за великденските празници.

Таткото присъствал на раждането, както преди години и на по-големите си дъщери. “Раждането е нещо толкова хубаво. Докато гледах, си мислех как нищо друго хубаво не се случва и как за никой друг ти не значиш нищо, не оставаш в живота му”, философства Свинаров. След това живял в болницата заедно с двете си жени до изписването им.

Бившият депутат не е фаталист и е убеден,че датата 1 април няма да повлияе на живота на Мария. Ще има нормален живот, като на всички хора. Дай Боже шегите в България да са по-малко, а истината да е повече, допълва той. Кръстили бебето на баба Мария – майката на Денница. Дойде си с името, тъй като имената на другите баби са подновени и традицията продължава, казва таткото.

Какво е усещането да си баща на тези години? Разликата е емоционална, за разлика от преди, сега знам как се гледа бебе, казва той.

На тази възраст можех да съм дядо, продължава с горчивия хумор Свинаров. Признава,че леко му е тъжно, като си помисли, че ще е на 70 г., когато Мария стане абитуриентка. Надявам се това да не попречи на развитието й, щом така е писано, да сме живи и здрави, философски разсъждава той.

Все пак с третата дъщеря поне изпреварих това да съм дядо. Ако имам следваща, може да е и след внучето, смее се той. Признава, че се надява скоро наистина да стане и дядо. През лятото жени най-голямата си дъщеря – Ася. “Ще помагам и за внуче, с голямо удоволствие, ако ми гласуват доверие”, добавя той.

Засега помага в грижите за Мария. Денница е родена за майка, хвали съпругата си Свинаров. Когато майката се справя наистина с всичко, за мен остава само да помагам колкото може повече, допълва той.

Къпе малката от първия ден. Сменя памперси. Дохранва я с биберон.

“Сега деца лесно се гледат, преди 25 г. нямаше нищо - памперси, сухо мляко... Много по-малко се пере и се глади, тогава бяха купища пелени, работата не свършваше”, категоричен е Свинаров. И признава, че и до днес има по тялото си белези от ютията.

Липсва му само доспиването. “В казармата, когато давах наряд през ден, някои хора казваха – с това се свиква. Не е вярно, с недоспиването не се свиква. Но това е една част от емоцията, с която човек си спомня за грижите си”, казва ексдепутатът. Затова става и нощем, помага за нощните хранения.

Наясно е с всеки ден от живота на Мария: Роди се 3 кг, но вече е 3,5 кг. Вече има колики, даваме й еспумизан. От два дни пие и витамин Д. Другата седмица започваме с ваксините.

След това тръгват на разходки. “Ще правим тогава и онова, женското парти, за което ще седя в кухнята и ще шетам”, казва за погачата за 40-ия ден, недоразбрал, че поверието е да няма никакви мъже в къщата по време на ритуала.

Чака с нетърпение Мария да порасне, за да си играе с нея. Няма нужда да се готви предварително – от двете си по-големи дъщери помни и песнички, и стихчета, и залъгалки.

Изявен певец съм и няма да е проблем, но не се почва с песничка, а с “агу”, вещо казва таткото. Но след това запява любимата си песничка от “Цитаделата” на Арчибалд Кронин, която при това е на английски: Deisy, deisy...

Виж, за първата книжка, която ще прочетат на Мария, с Денница имат спор. Тя е за “Мечо Пух”, той – за “Малкият принц”. Е, сигурно тя ще надделее.

Свинаров и Денница още не правят планове за второ дете. Рано е, а и продължаваме да живеем под наем, защото не мога да продам къщата в Бояна вече повече от година, казва той.

Но бърза да допълни: “Като виждам Дени каква прекрасна майка е, може би ще имаме още едно дете.”

След политиката царистите намериха време и за още деца

След като изкараха по два мандата във властта, царистите вече имат време и за семействата си. И това се вижда по бейби бума сред бившите жълти депутати и министри.

Бившата екоминистърка Долорес Арсенова също има бебе. Новината съобщи самата тя преди време в сутрешния блок на bTV. Държи обаче детето й да остане далече от медийния интерес.

През август момиченце се очаква да роди пък бившата министърка по европейските въпроси Гергана Паси. Преди малко повече от година, точно на 14 февруари, красивата царистка каза “да” на колегата си Соломон Паси. Двамата имат по едно дете и от предишните си бракове. Той има син Исак, а тя - дъщеря Катерина. (24часа)