Само в 24 часа: Виж откъснатото от света село Безводно (Галерия)

https://www.24chasa.bg/novini/article/4662460 www.24chasa.bg

Ново свлачище затвори пътя за откъснатото от света чернооченско с. Безводно. Във вторник сутринта огромни земни маси са се свлекли на пътното платно на около 4 километра от селото. Безводно е без връзка със света след като миналия петък 100 метра от единствения път бяха отнесени от свлачище и пропаднаха в язовир "Боровица".
"Мъжете от селото успяхме да разчистим част от новото свлачище, колкото да мога да преминавам с колата си. Проблемът е, че земните маси продължават да се свличат", каза кметът на Безводно Кадир Яха. Той прави по няколко курса дневно с личния си автомобил от селото до пропадналия участък от пътя, за да носи храни и лекарства на местните жители, които са предимно стари хора. Продуктите от първа необходимост се пренасят на ръце по стръмна планинска пътека.
"Молим се да не се разболее никой, защото ще трябва да го прекарваме по пътеката или на ръце, или с катър, което е много рисково", казва кметът. Той е притеснен, че заради дълбокия сняг, който е около половин метър все още не са успели да стигнат до най-отдалечените махали.
"Не знаем дали хората там са живи и дали имат нужда от нещо. Надявам се до ден-два да успеем да прокараме партини", заяви Кадир Яха. Той допълни, че нощем оглеждат с бинокъл откъснатите къщи, за да видят дали светят.
"Някои прозорци светят, което означава, че хората са живи, но не знаем дали не са изчерпали брашното си", каза кметът.