Росен Плевнелиев удостои с висше офицерско звание военнослужещи от Българската армия

https://www.24chasa.bg/novini/article/4676819 www.24chasa.bg

Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев удостои с висше офицерско звание военнослужещи от Българската армия. От 30 юни 2015 г. командващ на Съвместното командване на силите (СКС) ще бъде досегашният заместник-командир на Сухопътни войски бригаден генерал Любчо Тодоров, който получи от държавния глава пагони на генерал-майор, съобщиха от прессекретариата на президента.

Командирът на 24-та авиационна база бригаден генерал Златко Златев е назначен на длъжността заместник-командващ на СКС и получи висше офицерско звание „генерал-майор“. До 29 юни 2015 г. ген.-майор Златев временно ще изпълнява задълженията на командващ на СКС. Капитан I ранг Димитър Йорданов оглави щаба на СКС с присвоено висше офицерско звание „комодор“.

За командир на 24-та авиационна база е назначен полк. Петьо Мирчев, който получи от държавния глава пагони на „бригаден генерал“.

„Връчването на пагоните са признание и висока оценка за досегашната ви дейност и за личните ви качества като офицери, но и като лидери. Изразявам своята увереност, че именно вие сте военнослужещите, които са достойни да поемат отговорността за Съвместното командване на силите и на неговите структури“, обърна се в приветствието си към висшите офицери държавният глава. Президентът подчерта разнообразната експертиза и богатия опит на новия ръководен екип на Съвместното командване на силите, който ще бъде оглавен от генерал-майор Любчо Тодоров.

Държавният глава пожела на новия командир на 24-та авиационна база успешно да продължи създадените традиции на висок професионализъм и бойно майсторство, както и в съхранението и поддръжката на авиационната техника.

На церемонията на „Дондуков“ 2 президентът Росен Плевнелиев удостои с орден „За военна заслуга“ I степен контраадмирал Георги Мотев, който се оттегля от активна военна служба, за големите му заслуги за развитието на Българската армия. „Контраадмирал Мотев се посвети на продължаване на процеса на реформи в Командването и на неговите структури. Работи за съхраняването и оптимизирането на структурите и на способностите на Съвместното командване и на поделенията му по време на прегледа на структурата на силите и в условията на недостатъчно финансиране и редица други проблеми“, посочи върховният главнокомандващ. Президентът благодари на контраадмирал Мотев за достойната му служба и за проявените от него лидерски качества.

„С удовлетворение можем да кажем, че армията изпълнява конституционните и съюзническите си задължения в колективната система на НАТО и на ЕС. Българските военнослужещите, които са били или са ваши подчинени, изпълняват достойно и с чест своите задължения в различните мисии и операции на няколко континента“, обърна се още държавният глава към отличените висши офицери.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бременната манекенка Лорин Гудман очаква дете от известен английски футболист. Тя забременяла от него след кратка тайна афера зад гърба на гаджето. 29-годишната сексбомба и пазеният в тайна играч били изненадани от новината, че ще стават родители след авантюрата си. Въпреки това двамата са решили да постъпят по най-правилния начин и да отгледат

Кучето Мон кани на пижамена работилница за мартеници в Пловдив! Малчуганите и техните родители ще могат да измайсторят благотворително сами своите мартенички и да ги закупят срещу минимално дарение от 5 лв. "За да се чувстват участниците като у дома си, ние ще бъдем по пантофи и пижами и всяко дете и родител, които участват в работилничките

Така желаното обединение на левскарите не издържа и седмица. Феновете на "сините" продължават да са разединени и пред угрозата клубът да изпадне във финансов колапс. Те не могат да се разберат дали да подкрепят собственика Васил Божков. Немалка част от привържениците искат да протестират срещу предложения от Валери Симеонов закон