Мария първа научава за Емилия и Коко Динев

https://www.24chasa.bg/Article/472531 www.24chasa.bg
Емилия и Мария (на другата снимка) са приятелки повече от 10 години. “Стилът ни е различен, тя е руса, аз - черна, няма за какво да се конкурираме”, казва Мария. На малката снимка двете са край количката на Иван - сина на Емилия. <B>СНИМКИ: АРХИВ

Могат ли фолкпевиците да са приятелки помежду си? Конкуренцията и богатите мъже не съсипват ли дружбата им?

Трудно се намират такива приятелства, но се оказа, че има една двойка, която е запазила отношенията си повече от 10 години. Емилия и Мария са две от емблемите на "Пайнер" и почти заедно изгряха на сцената. И двете са щастливо омъжени. Емилия се задоми преди 2 г. с бизнесмена Коко Динев и имат син Иван. Мария се омъжи почти по същото време за приятеля си Митко, а малко по-късно се радваше на раждането на дъщеря си Марая. Малкото момиченце, изглежда, ще е голяма красавица, защото за нея вече се борят три певици, които са майки на момчета - Алисия, Галена и Емилия.

Мария: С Емилия се запознахме покрай Десислава преди 11-12 години, която имаше квартира в Димитровград и много ми помагаше в началото. Тогава прохождах, а Деси дори идваше с мен в студиото, когато записвах. Емилия понякога отсядаше при нас. После квартирата на Десислава остана на Емилия. На мен ми се налагаше да преспивам там. Нямахме възможности за хотел и оставах при нея. Новите певици тогава записвахме само нощем и трябваше да преспивам някъде, пък и да спестя малко от режийните

Мария първа научава за Емилия и Коко Динев

Преди 10 г. нямахме гримьори, фризьори и аз гримирах Еми за няколко клипа. С нея си помагаме от самото начало коя с каквото може. Така започна приятелството ни.

Мария първа научава за Емилия и Коко Динев

Емилия: Когато се запознахме, Мария вече имаше хит. Песента "Спомен" продължава да ми харесва и сега. Мария имаше по-добро начало от моето, макар че тръгнахме почти заедно.

Мария първа научава за Емилия и Коко Динев

Мария:Когато тя се омъжи за Краси (предишния съпруг на певицата - б.р.),аз им ходех на гости и съм оставала да спя при тях в Свиленград. По женски си правехме вечери. Ходехме на дискотеки, по морето. Много хубави спомени имаме. И в един момент, когато тя забременя от Коко Динев, аз натрих коремчето й за късмет. Много исках и аз да имам дете, но 1-2 месеца не ми се получаваше. След тази случка с Еми стана. Сега се шегуваме, че тя е моят кадем.

Емилия: Преживяхме почти едни и същи неща. Започнахме с по-малки хонорари. Заедно видяхме как се прави музика. Тогава не пеехме само в елитни клубове, а и по събори. С две думи с Мария видяхме и хубаво, и лошо, но помним само приятните неща. Преди 10 години бе по-хубаво и по-истинско. Сега е лъскаво и напудрено. Тогава бяха известни само Лили Иванова, Тони Дачева и Глория. Ние не си мислехме, че ще стигнем дотук. Нямахме такива амбиции за разлика от сегашното поколение. Сега новите се надяват с един скандал да станат известни и да ги знае цяла България. Казваха ми, че пея добре народни песни. Участвах в няколко конкурса, печелила съм награди, но не очаквах, че ще стигна до сегашното ниво.

Мария:Напоследък говорим повече по телефона. Вече всяка от нас има семейство, но се чуваме редовно. На всеки празник негласно сме си обещали, че винаги ще бъдем заедно. За да имаме хубави спомени.

Емилия:Не се задържаме много на телефоните, всяка си има ангажименти. Когато имаме няколко свободни дни, гледаме да видим семейството си, детето, мъжа. Най-често се виждаме във фризьорския салон, защото ходим на едно и също място.

Мария: Децата ни се познаваха още от коремите. Дори вече ги сватосахме.

Емилия: Мария първоначално искаше да роди със секцио, но размисли и реши да е по нормален начин. Тогава се чувахме много често. Тя се радваше на моето бебе, аз на нейното. Тя ме пита: "Иван какво говори, проходи ли вече? Марая още не е." Вървим една след друга в отглеждането на децата и си помагаме. Често се и шегуваме. Казва, че Иван е много красив и го искат за зет. Аз й отвръщам да гледа добре Марая, снахата да е богата, много красива и възпитана.

Мария: Май аз съм първата, която знаеше за връзката й с Коко Динев. И аз казах първо на нея, когато се запознах с моя съпруг Митко.

Емилия: Митко е прекрасен мъж и с Мария много си отиват като двойка. Много им се радвам. За рождения ден Мимето ми подари парфюм, който много ми хареса. Тя е една от колежките, които винаги избират подарък на място, като хем е хубав, хем практичен. Мария не отбива номер, когато ти прави подарък.

Мария: Емилия яде всичко и не пълнее. Аз се ограничавам, за да имам това тяло. Тя не прави фитнес, а аз трябва да спортувам, за да съм това, което виждате

Емилия: С Мария обичаме да ядем по ресторанти. Никога не сме си готвили, дори когато бяхме на квартира в Димитровград. Преди сме яли пици със сосове, пилешко, но предпочитаме да хапваме в ресторанти. Вече нали сме по-изискани и сме виждали какви ли не ястия, затова често си поръчваме по-изчанчени менюта. Аз много харесвам риба, калмари, скариди.

Мария:Няма съревнование между нас. Емилия харесва начина ми на обличане, но сме различни. Не си завиждаме за тоалети. Ние дори не сме близки като стил. Не се докосваме нито в модата, нито в пеенето.

Емилия: Не. Мария много ме уважава като певица и не пропуска да ме похвали за хубавите песни. За нейното парче "Най-добрият" й казах, че ще има успех и ще излезе от кризата. Тя се беше отчаяла тогава и не ми повярва. Аз прогнозирах, че я чакат само хубави дни, и това наистина й се случи. Винаги когато харесам нещо ново на колежка, се обаждам да й кажа няколко хубави думи. Нищо че в нашия бранш всички сме конкуренти. Всеки се бори да е номер 1, но ние все пак сме хора и са ни останали някакви сърца. Всяка от нас знае колко струва да направиш песен, колко средства ни коства, труд и усилия. Не е лесно в днешно време да направиш нещо стойностно.