Руски експерти: Всичко за Ванга е измислено от българските спецслужби

https://www.24chasa.bg/novini/article/4731543 www.24chasa.bg

Българската пророчица Ванга е имала съвсем различен живот от този, който е описан в официалната й биография. Всичко, което се знае за нея е било измислено и съчинено от българските спецслужби. Това са заявили руски експерти, цитирани от ren.tv.

Според руската медия, историята на пророчицата, че силен вятър я е издигнал във въздуха и така е при свръхестествените си умения, е оборена от Светослава Рудолф.

Рудолф проверила всички метеорологични данни за района, където е живеела Вангелия и не открила нищо подобно от 1900 до 1923 година.

Според Светослава Рудолф, Вангелия е била изнасилена на 12 години и ослепена след това от насилниците си. Руският психиатър Михаил Буянов твърди, че „Ванга е имала тежки истерични припадъци, тя е била склонна към истерия. А за всички истерици са характерни не само припадъците, но и неудържимото фантазиране, стремеж да се привлече вниманието на околните към собствената персона”.

Генерал–лейтенат Александър Гуров, служил в съветската милиция е категоричен, че няма нито един случай, при който те да са питали Ванга за престъпник или извършено престъпление и ли за изчезнал човек и тя да им е помогнала. „Говорил съм с учени, които смятат, че това нейното е шарлатанство ориентирано в голяма степен към печелене на пари”, добавя генералът.

Според руската медия, вече е известен факт и сътрудничеството на пророчицата с българските специални служби, както и това, че домът й е бил оборудван с микрофони, за да се следят разговорите. „Така българските служби са следили кой какво пита и са могли да влияят на политици, разкривайки техни тайни”, смятат руски експерти.