Майките-ученички с пари в брой, ако се върнат в клас

https://www.24chasa.bg/novini/article/4739990 www.24chasa.bg
СНИМКА: Пиер Петров

Непълнолетните майки да получават еднократно в годината пари от държавата, ако са се върнали в училище. Това предвиждат промени в закона за детските помощи, които бяха одобрени от Министерския съвет.

Помощите за родителите на деца-родители ще бъдат спирани. Непълнолетните майки пък ще вземат помощ само в натура за своите бебета. Ако продължат образованието си обаче веднъж в годината ще получават сума, равна на детските помощи, които са били спрени, предвиждат новите разпоредби, предложени от вицепремиера Ивайло Калфин.

Помощите ще бъдат спирани и ако родителите са немарливи и не се грижат добре за детето си.

Подпомагане вече ще могат да искат не само семейства, но и родители без брак. Право на помощи обаче ще имат само тези родители, които имат един и същи настоящ адрес, тъй като оценката по подоходен критерий се прави за домакинство, обясниха експерти от социалното министерство.

Правителството одобри и предложението на Калфин еднократната помощ за раждане на майките-студентки да се отпуска на два транша. Втората половина ще се дава при подновяване на обучението в университета.

Подаването на заявления за помощи за отглеждане на дете до завършване на средното образование вече ще става по предварително одобрени графици. Така ще се спре струпването на хора в социалните служби, тъй като тези помощи се ползват от 500 хил. семейства.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С просторен апартамент за впечатляващите 339 039 лв. се е обзавела Лили Иванова, показа проверка на "България Днес" в Имотния регистър. Новото жилище на естрадната прима е с впечатляващата площ от 196 квадратни метра, а към него вървят и два гаража. За разлика от повечето българи, които ползват ипотеки при покупки на ново жилище,

Моделката Светлана Василева, понастоящем Гущерова, е бременна! Това шушукат близки до младото семейство, което вдигна пищна сватба миналата седмица. Плеймейтката и бизнесменът Християн Гущеров са от няколко месеца заедно, но едва преди дни узакониха връзката официално. Въпреки огромните си финансови възможности и огромната страст към пътуванията

Най-сексапилната гимнастичка от ансамбъла, спечелил бронзов медал на олимпийските игри в Рио - Цветелина Найденова, е без гадже! Това призна самата тя и така потвърди слуховете, че е разделена със скандалния рапър Марсел Величков - Марсо. Цвети направи това в популярния в последните дни чат с фенове и приятели в инстаграм,