Дирят бандит, хвърлил жертвата си в шахта

https://www.24chasa.bg/Article/476747 www.24chasa.bg
СТЕФАН БОРИСОВ

Съдия Ралица Манолова от Софийския градски съд постанови вчера арест за подсъдимия в убийство Марио Пеев, обявен за издирване от МВР на 26 април т.г.

Причината бе, че той не се яви на делото срещу него за смъртта на 59-годишния Васил Василев, строителен работник от София.

Убийството бе извършено на 24 август 2006 г. на ул. "Сребърна" в столичния кв. Бояна. Престъплението се разкри в края на октомври същата година, когато Марио Пеев направи признания пред психолог на МВР и заведе криминалистите до шахтата, където хвърлил трупа.

Той и жертвата се познавали от затвора. Василев трябвало да плати на Пеев 7200 лв. за крадена кола с пренабити номера, но в последния момент се отказал. Между двамата възникнал скандал в квартирата на убиеца на ул. "Сребърна", където Пеев халосал приятеля си с дървен кол по главата. След това натоварил трупа в кола и го метнал в шахта край Киноцентъра в Бояна, която затрупал с камъни.

Първото заседание по делото за убийството на Василев било на 9 юли 2009 г. Делото се гледало от съдия Петър Сантиров, арестуван за вземане на подкуп заедно с бившия военен министър Николай Цонев и главния екссекретар на Министерството на финансите Тенчо Попов дни преди Великден.

След ареста му го поела съдия Ралица Манолова, която вчера отмени определението на Сантиров за даване на ход на делото, защото не били редовно призовани дъщерите на убития Василев.

По това дело Марио Пеев бил с мярка за неотклонение "подписка", но понеже не се яви вчера, тя бе сменена с арест.

Служебният му защитник адвокат Вълчева обясни, че не се е чувала със своя клиент и не знае къде е.

СТЕФАН БОРИСОВ