Президентът: Нека подкрепим всеки смислен проект, който помага на тези в гаража

https://www.24chasa.bg/novini/article/4811256 www.24chasa.bg
Снимка: Пиер Петров

Президентът Росен Плевнелиев връчи наградата на фирма "Радмар" ООД в първия по рода си национален конкурс "Големите малки". Той е инициатива на Медийна Група България с цел да се подкрепи малкият бизнес. 15 компании получават награди - безплатна реклама в "24 часа" и "Труд". 

"Не се замислих и секунда, когато получих поканата да я приема.", каза в приветствието си държавният глава. "Малките фирми са тези , които създават над 70% от работните места на България. Дойдох с думи на благодарност към тях. Дойдох с думи на благодарност и големите към КРИБ, защото те ще помогнат на малките да пораснат и да станат големи", каза Плевнелиев.

И добави: "Скъпи приятели, нека подкрепим всяка добра идея. Да правим и да говорим повече за икономика.Нека да подкрепим електронното правителство, защото малките фирми нямат пари да плащат за скъпоструващи адвокати , за да им изваждат лицензи. Нека подкрепим еврофондовете и държавата. Само по фонд "Джереми" бе осигурено финансиране за над 10 хиляди малки и средни предприятия. "Нека, скъпи приятели, се обърнем към всеки смислен проект, който помага на тези в гаража да станат големи. Защото те са големи, колкото са големи идеите им. А някои от тях станаха най-големите на планетата", завърши президентът.

Радостин Русев, собственик на "Радмар" ООД, който получи наградата си от президента каза, че е кандидатствал за конкурса в много тежък за фирмата момент, когато нищо не вървяло. "За това за мен тази наградата е много важна.", каза Русев. При кандидатурата си, той написал, че си представя как ще инвестира парите в нови идеи, а не за кредити. Дори веднъж си е представил, че ще има един почивен ден.