“Големите малки” вече всяка година (обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/4811748 www.24chasa.bg
15-те победители на обща снимка.

15 малки и средни български фирми взеха голяма награда - безплатна реклама в “24 часа” и “Труд”.

Други още 155 дружества ще имат право на реклама във вестниците с 50% намаление до края на годината. Всички те участваха в първия национален конкурс “Големите малки”, организиран от “Медийна група България”.

Церемонията се проведе в резиденция “Лозенец”. За да връчат награди, дойдоха президентът Росен Плевнелиев, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Божидар Лукарски, председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

В конкурса са участвали 170 малки и средни фирми.

“Изборът на 15-те бе изключително труден, каза Иван Михалев, търговски директор на “Медийна група България”, председател на журито и инициатор на идеята за конкурса “Големите малки”. Надпреварата показа, че има бизнес в България, който се справя добре в кризата и може да служи за пример на всички малки и средни предприятия, а защо не и на големите, каза Михалев.

“Гордея се с вас!

Вие сте нашата

първа страница”, обърна се към предприемачите Венелина Гочева, издател на “24 часа” и “Труд”. На върха сте и сте големи, допълни тя. - Искам да благодаря на президента Росен Плевнелиев, на вицепремиера Дончев и на министър Лукарски, както и на представителите на Агенцията за малки и средни предприятия, защото присъствието им показва, че държавата не дели бизнеса на малък и голям.

“Не се замислих и секунда дали да приема поканата”, заяви президентът Росен Плевнелиев. “Малките фирми са тези, които създават над 70% от работните места в България. Дойдох с думи на благодарност към тях и към големите, към КРИБ, защото те ще помогнат на малките да пораснат”, каза още държавният глава. “Нека се обърнем към всеки смислен проект, който

помага на тези

в гаража да

станат големи

Защото те са големи, колкото са големи идеите им. А някои от тях станаха най-големите на планетата”, допълни президентът.

КРИБ не е организация само на големия бизнес, а и на малките и средни компании, каза председателят ѝ Кирил Домусчиев.

“Този конкурс утвърждава, че да работиш, да полагаш усилия, е ценност”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Голям фен съм

на “Големите

малки”

и смятам, че този конкурс трябва да се провежда поне веднъж в годината”, категоричен бе вицепремиерът.

Награди връчиха още главният редактор на “24 часа” Борислав Зюмбюлев, председателят на агенцията за малки предприятия Мариета Захариева, Билян Балев, изпълнителен директор на Българската банка за развитие, Милан Залетел, главен директор “Финанси” в “Мтел”, Димитър Шумаров, изпълнителен директор на Пощенска банка, Красимира Георгиева, първи зам.-главен редактор на “Труд”, Лъчезар Богданов, управляващ партньор в “Индъстри уоч”, Владимир Данев, член на Съвета на директорите на “Метро България”, Емилия Стефанова, управляващ директор на агенция “Ол ченълс”.

В края на церемонията към небето полетяха 100 разноцветни балона с надпис “Големите малки”. Тогава гостите разбраха, че пожеланието на вицепремиера Томислав Дончев ще се сбъдне. Конкурс “Големите малки” ще има и следващата година и всяка нататък.

Партньори в конкурса са Министерството на икономиката, Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия, КРИБ, Пощенска банка, “Мтел”, Българска банка за развитие, “Метро България” и “Ол ченълс”.

Пощенска банка и Банката за развитие връчиха допълнителни награди. Пощенска банка награди три от фирмите с една година банково обслужване без месечна такса.

Българската банка за развитие подари на всичките 15 компании възможност за финансиране без такси и при преференциални условия. “МЕТРО България” подари на 15-те компании ваучери за пазаруване за 500 лв.

 Списък на спечелилите фирми четете ТУК, а подробно за бизнеса им - в специалното приложение “Големите малки” на 15-а-24-а стр.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,