Шеф на хотелски комплекс в Слънчев бряг нападна и отряза ухото на руски турист

https://www.24chasa.bg/region/article/4817237 www.24chasa.bg

Управителят на комплекс „Съни хаус“ Владимир Манаев нападна с нож по жесток начин и отряза ухото на руския гражданин Сергей Насипов в Слънчев бряг. Пострадалият разказа пред Флагман.бг за ужаса, който е преживял заедно със съпругата си в нощта на 2 срещу 3 юни. Сергей и Светлана Насипови преди три години пристигат в България и си закупуват имот в комплекс „Съни хаус“ (между Кошарица и Слънчев бряг) с идеята да живеят целогодишно в него.

Семейството идва от Магадан. И двамата са били военнослужещи, а Сергей е с ранг на полковник от руската армия. Пенсионират се и решават да сменят студената северна провинция със слънчевото Черноморие. Още в първите месеци обаче, престоят им се превръща в кошмар. Управител на комплекса е друг руснак – Владимир Манаев, който твърди, че е пенсиониран московски предприемач, дошъл да живее и работи в Слънчев бряг. Инвеститор в комплекса "Съни хаус" е известен местен бизнесмен, който е доверил управлението и продажбата на апартаменти на Владимир.

Първото нещо, което прави Манаев, след като става управител е да уволни почти целия персонал в луксозния комплекс и назначи всичките си роднини. Увеличава и таксите, чиято средна цена на жилище става 1000 лева годишно. Сергей и Светлана твърдят, че не издавал никакви бележки, а отчитал парите на тетрадка. След уволнението на българския персонал качеството в иначе луксозния комплекс значително паднало, твърди семейство Насипови. Заради това на няколко пъти те се опитали да говорят с Владимир, за да му кажат какво не им харесва и да попитат дали е възможно това да се промени. Заради позицията си обаче си спечелват смъртен враг в лицето на московеца, чиято основна задача става да тероризира Светлана и Сергей, убедени са те.

Миналото лято от вербални заплахи той минава към физически. Първо някой потрошава велосипедите им и тъй като семейството е убедено, че това е Владимир пуска жалба в РУП Слънчев бряг и го посочва като евентуален извършител. Малко след това и гумите на колата им са нарязани. Историята с жалбата се повтаря, а агресията на Манаев значително увеличава. Преди месеци Владимир Манаев в изблик на ярост захвърля огромна плочка срещу колата на семейство Насипови. „Когато спряхме, слязохме от колата той крещеше: Ще убия теб, ще убия вашата фамилия. Имаме свидетелка, която каза, че е търсил нож, за да ни заколи. Всичко това е в нашите показания в полицията, дадохме обяснение пред прокурор, написахме цяла страница, снеха видеозаписа, но не последва нищо“, разказа Светлана Насипова.

Очевидно мислейки си, че може да е безнаказан в България Владимир продължава в същия дух и напада по жесток начин семейството. Ето какво се случва и в нощта на 2-и срещу 3-и юни, според разказа на семейство Насипови:

„Когато спряхме колата видяхме сина на Владимир Манаев – Михаил. Когато той ни забеляза, бързо дойде на паркинга и когато ние затворихме вратата той ни оскърби и наруга. Но това беше нещо обичайно за него. Ние слязохме с колата. Попитахме го: Какво иска от нас? Тогава се появи баща му и директно удари Сергей с нещо тежко, а след това и мен с юмрук. Аз припаднах. Какво стана – не помня. След няколко минути се съвзех, лежах на земята, болеше ме главата и чувах стоновете на Сергей: „Светлана, той се опитва да ме убие, той ме души, извикай полиция!“, ми каза той. Аз се опитах да стана, но не успях. Дойде охраната, но вместо да ми помогне, ме удари. Пълзях, а Сергей лежеше на земята, без да мърда. Целият беше в кръв. Не помня какво стана, но някак си съм извикала полицията“, подробно описа ситуацията Светлана Насипова.

Три дни съпругът й беше в МБАЛ-Бургас. Днес тя бе с него на преглед при съдебен лекар, който установи, че Сергей има три прорезни рани – на шията, главата и ухото. И с просто око се виждаше, че горната част на ухото му е отрязана. Семейството в този момент дава обяснение пред разследващи полицаи в РУП Слънчев бряг и се надява на правда. Страхуват обаче да се приберат в дома си, защото там ги чака Владимир, който продължава да е на свобода.