Инвестбанк: Свинаров се извини в съда на Петя Славова

https://www.24chasa.bg/novini/article/4860737 www.24chasa.bg
Николай Свинаров

Признанието на бившия министър не е достатъчно да компенсира системната злонамерена кампания на организираната група около Цветан Начев и Иван Бакалов, пише в съобщение на Инвестбанк.

Николай Свинаров поднесе извинения в съда на Петя Славова за кампанията, която бе организирана срещу Инвестбанк през последните години.

Виж официалното съобщение на пресцентъра на Инвестбанк АД:

В средата на миналата година г-н Николай Свинаров посочи в интервю за национален седмичник поредните несправедливи обвинения и злонамерени атаки към г-жа Петя Славова, председател на Надзорния съвет на Инвестбанк АД. По тъжба на г-жа Петя Славова срещу Николай Свинаров беше образувано наказателно производство от частен характер пред Софийски районен съд.

В хода на наказателното дело г-н Николай Свинаров е поднесъл извинение към г-жа Петя Славова за изявленията си в рамките на интервюто във в."Галерия" и е заявил, че съжалява за стореното, както че не поддържа твърденията си, намерили отражение по страниците на вестника.

Направеното най-сетне признание от г-н Николай Свинаров, за съжаление, не е достатъчно да компенсира системната кампания на организираната група лица около г-н Цветан Начев и г-н Иван Бакалов, с която се дискредитира доброто име на Инвестбанк АД като утвърдена финансова институция, авторитета на мениджърския й екип и нейните основни акционери.

Инвестбанк АД е българска търговска банка с прозрачна акционерна структура, която работи при стриктно спазване на българското законодателство, отговаря на всички регулаторни изисквания за банкова дейност в България, гарантира правата на вложителите и като част от банковата система дава своя принос банковият сектор да бъде устойчив фактор за икономическа стабилност.

За съжаление, срещу Инвестбанк АД през последните години в някои медии се тиражираха фриволно подхвърляни необосновани тежки обвинения, които не почиваха на каквито и да е факти и обстоятелства.

Факт е, че след толкова години на откровена клеветническа атака спрямо Инвестбанк АД от страна на различни лица и медии, г-н Николай Свинаров признава, че съжалява за стореното и не поддържа твърденията си.

В тази връзка ръководството на Инвестбанк изразява надежда, че злоумишлената кампания срещу банката ще бъде прекратена.

Мениджърският екип на Инвестбанк АД продължава да държи на изградената визия на банката чрез предоставяне на надеждни финансови услуги за всички свои настоящи и бъдещи клиенти.

(Протокол от Съдебно заседание, проведено на 26.03.2015 г. по наказателно дело № 17543/2014 г. по описа на СРС.)