Миниатюрна джаджа изкарва матури от раз

https://www.24chasa.bg/Article/487081 www.24chasa.bg
Нагледен пример за размерите на "невидимото" устройство.

Ученици си разменят съвети за модерно преписване, показа проверка на "24 часа".

"Разбрах от сина ми, че е преписвал. Бях изумена от начина, по който го е направил", сподели майка на зрелостник, възползвал се от актуалната сред младите стелт система. Няма грешка, действа, твърди абитуриентът.

Момчето очаква шестица и се надява оценките от матурите да не бъдат анулирани.

"Можеш да преписваш спокойно, без да те чуе или види някой. Звукът се регулира от GSM. Батерия за микрослушалката се намира във всеки часовникарски магазин. Лесна е за поддръжка, но трябва да се пази от мръсотия и ушна кал в отворите. Батерията държи 10 часа непрекъсната работа", уверява зрелостникът.

330 лв. струвала джаджата, за която е лесно да се намери информация в интернет. Имало я дори в сайт за провеждане на търгове, обясняват тийнейджъри.

Техниката е скъпа, но и за това децата измислили изход - да си я предоставят верижно под наем срещу 70-80 лв. за е 1 изпит.

Самата система представлява микрослушалка с размери 3/5/7 мм. Позволява секретна GSM комуникация по време на бизнес срещи, търгове, твърдят пък от сайта, в който се предлага за продажба.

Както и по време на провеждането на изпити, добавят зрелостници.

Технологията е проста и лесна за използване - мини слушалката се пъха в ухото. Хендсфри трасмитерът, в който е вграден чувствителен микрофон, остава около врата и се свързва с телефон.

Работи абсолютно дискретно, казват изпробвали.

"Категорично абитуриенти не са преписвали или са много умели", коментират от инспектората. Оттам изключват възможността ученици да влязат на изпит с мобилен телефон в джоба.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки