Синът на мъжа на годината с право на строеж по 3,60 лв.

https://www.24chasa.bg/Article/491947 www.24chasa.bg
Кварталът на “бедните” в местността Боруна (в кръгчето) в Приморско. Парцелът на сина на Кирил Войнов е малко по-далече от морето - във вилната зона на града. СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА

Синът на мъжа на годината за 1999 г, бившият шеф на пожарната Кирил Войнов е получил право на строеж върху 616 кв. м в Приморско за 2402,40 лв.

За разлика от съдийските дъщери обаче синът му получил имот по-далече от морето - в местността Узунджата, която се смята за вилната зона на Приморско. От града я дели главният път Бургас-Созопол, но пеш до морето се стига за 10 мин. Според доклада на общинския съвет в Приморско, разследващ отстъпените права на строеж през 2004-2007 г.,

Фрапантното в случая обаче е, че адресната регистрация на сина на пожарникарския шеф в Приморско е от 8 март 2004 г., а молбата за отстъпено право на строеж подал година преди това - на 28 февруари 2003 г.

КИРИЛ ВОЙНОВ
КИРИЛ ВОЙНОВ

80 000 лв. платил бившият шеф на пожарната Кирил Войнов за строежа на жилище на сина си в Приморско, съобщи вчера о.р. генералът. Името на Войнов-младши се завъртя покрай скандала с облажилите се с евтини имоти близки на висши магистрати.

Ексдиректорътна огнеборците разясни, че сделката с имота била проверявана от военната прокуратура още през 2006 г., като по случая за обяснения били викани той и синът му.

"Оцапаха ми името напълно незаслужено. Мисля, че платената цена изобщо не е евтина. А и военната прокуратура не образува дело след проверката си, което за мен значи, че няма нищо незаконно", заяви още Войнов.

"Крайно нуждаещи се" родственици на висши съдии са получили земя до морето в най-хубавата местност край Приморско - Боруна, където е предвидено изграждането на градски парк. 8 парцела с право на строеж са били учредени при бившия кмет Димитър Димитров в нарушение на общинските наредби.

Сред печелившите е 27-годишната окръжна съдийка Деница Урумова, дъщеря на шефа на 3-о отделение на Върховния административен съд Николай Урумов.

Други щастливци с имот в тази местност са доведеният син на доскорошния бургаски апелативен прокурор Йордан Иванов и родственици на висшите съдии Панайот Генков, Андрей Икономов и Веселин Пенгезов.