Борисов откри спортни площадки и зала в Смолян (Обновена+Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/4937082 www.24chasa.bg
Снимки: Валентин Хаджиев и фейсбук

Министър-председателят Бойко Борисов откри обновените спортни площадки и спортната зала в Смолян. С 5 милиона лева е направен пълен ремонт на спортната зала, направени са и многофункционална спортна площадка, ремонт на съблекалните на стария стадион, както и на басейна. Направени са и площадки за скейтборд, стена за катерене и др. съоръжения на мястото на занемарен терен,където се складираха инертни материали за зимата. На многофункционалната спортна площадка има няколко типа игрища за футбол, тенис, волейбол и баскетбол.В сградата на стадиона са предвидени ново отопление, хидро и топлоизолация, като по този начин ще отговаря на условията за енергийна ефективност.

Премиерът благодари на партиите в коалиционното правителство, както и на опозицията за усилията им в България да има кабинет и работещ парламент. "Трябва да се отчете, че в Гърция, Макадония и Турция са с правителства в оставки, а в северната ни съседка Румъния премиерът също подадае оставка, а тук работим и с общи усилия можем да се измъкнем от блатото", заяви премиерът. Той се надява, че с парите от контрабандата от измамите, следващата година ще е по-добра.

"Днес в Смолян заедно с кмета Николай Мелемов, евродепутата Vladimir Urutchev и депутати открихме обновените спортни площадки и спортната зала. С 5 милиона лева е направен пълен ремонт на залата, направени са и многофункционална спортна площадка, ремонт на съблекалните на стария стадион, както и на басейна", написа в социалната мрежа фейсбук премиерът Борисов. "Изградени са напълно нови игрища за футбол, тенис на корт, волейбол, площадка за скейборд и стена за катерене. Много се радвам, че присъстваха депутатите от управляващата партия, от опозицията, от коалиционната партия, защото ситуацията на Балканите е тежка - Турция без правителство, Гърция без правителство, Македония без правителство, в Румъния падна министър-председателят. Само заедно можем да имаме успехи. Затова, когато откриваме нещо, то ролята е и наша, и на тези, които са в опозиция, и на всички, които са гарантирали с участието си в парламента да имаме правителство и да могат да се случват за хората добри работи. Благодаря на всички, които дойдоха в този хубав ден в планината", допълни той.