Наградиха 13 фирми топ инвеститори в Пловдив (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/4958824 www.24chasa.bg
Снимки: Наташа Манева

13 компании, които са едни от най-големите инвеститори в Пловдив и района, бяха наградени от кмета на града инж. Иван Тотев. Това стана в края на форума, организиран от "24 часа" и "Труд".

Първа сред отличените бе фирма АBB-България, която е ссветовен лидер в технологиите за енергетика и автоматизация и оперира в над 100 държави по целия свят. Компанията има вече два завода в плодвивския регион, в които работят близо 1500 души. Отличието получи Тодор Николов, шеф на отдел "Управление на доставките".

Втората наградена фирма е "Атаро Клима", която е инвестирала над 4,5 млн. евро в модерна инсталация за производство на биогаз от растителни и животински отпадъци. Това е и първата ел. централа на биогаз, изградена изцяло от български специалисти. Отличието прие лично Атанас Рогачев, собственик на компанията. Той посочи, че в Пловдив има добра бизнес среда, която привлича инвеститорите.

Третата отличена фирма е козметичната компания "Биофреш", която има ново предиприятие на стойност 8,5 млн. лв. в индустриална зона "Марица" край Пловдив. Плакета от ръцете на кмета Иван Тотев прие един от собвествниците Спас Георгиев.

В списъка на топ инвеститорите в региона е и КЦМ 2000 Груп. Предприятието е безспорен лидер в производството на цветни и благородни метали в Югоизточна Европа и Черноморския регион. През м.г. корпорацията вложи 260 млн. лв. в технологично обновяване и разширяване на производството си в промишления си обект край Пловдив. 

"КЦМ 2000 Груп винаги е била отворена към иновациите не само в сектор метали, но и в Пловдив и региона", подчерта председателят на Съвета на директорите инж. Никола Добрев, който получи наградата заедно с изпълнителния директор на КЦМ инж. Стоян Пехлиманов. 

Наградата бе връчена и на "Либхер". Компанията дава работа на близо 1900 души в региона като произвежда годишно 1 млн. хладилници и фризери. Плакетът бе връчен на директора на завода Христо Георгиев.

Отличие получи и компанията "Магна Пауъртрейн Пловдив", която е част от групата компании "Магна", вторият най-голям доставчик на автомобилно оборудване в света. Плакетът прие прокуриста на компанията Стефка Георгиева.

Седмата наградена фирма е "Сенсата Технолоджис", която в момента строи втори свой завод в България край Царацово. Първоначално ще бъдат наети 1500 работници, като се планира впоследствие броят им да достигне до 3200. Плакетът бе връчен на оперативния мениджър на завода Здраво Цацов.

Собственикът на фирма "Щром ЕООД" Стайко Тодоров, който днес има рожден ден, лично прие наградата и добави, че тази година отбелязва и 20 години от създаването на фирмата си. Той почерпи гостите с домашна лютеница без консерванти, направена по рецептата на майка му. 

Още 5 фирми -"Програмиста"ООД, "РИУОРД ГЕЙТУЕЙ", украинската "Спийдфлоу", "Телъс интернешънъл Европа" и "60к", бяха отличени като едни от най-големите инвеститори в пловдивския регион, които дърпат напред икономиката му.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Иво АНГЕЛОВ Паметник на писателя Алеко Константинов ще извае бившият министър на културата Вежди Рашидов. Това обяви пред "България Днес" Карен Алексанян, създател на Двора на кирилицата в Плиска. Именно в историческия комплекс в първата българска столица се очаква догодина да бъде поставен паметникът на Алеко.

Добромир ДОБРЕВ "Искам в леглото с певицата Дара. Неприличните предложения от мъжете вече не ме впечатляват, претръпнала съм. Не се срамувам от голотата, защото тя има някаква душевност. На тоя свят гол идваш и гол си отиваш." Това обяви пред "България Днес" една от най-скандалните кандидатки за титлата тази година Биляна Василева.

Певецът е готов на всичко, за да бъде в перфектна форма Азис събра погледите на почитателите си с последните снимки от спортната зала. Певецът не само, че вече се е простил с излишните си килограми, но и показва толкова добра форма, че и професионалните спортисти могат да му завидят. Освен че притежава доста различен набор от хобита – обича да