Лиляна Павлова: Няма да спираме багерите

https://www.24chasa.bg/novini/article/4967914 www.24chasa.bg

От ноември у нас ще има софтуер за ползващите навигация в колите, който ще показва дали има катастрофа, задръстване, натрупване на сняг по пътя

Не са ни толкова лоши законите, но има и много спекулации. По 3 сгради на ден се строят извън закона, сред тях и ромски, но нямаме към тях специално отношение. Това заяви  министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в предаването "Още от деня" по Канал 1 на БНТ по случая със събарянето на  незаконните постройки в ромската махала на Гърмен. Не сме спирали багерите, няма и да го правим, независимо има ли избори или не. Правят се спекулации по темата със събарянето на незаконните постройки, но компетентните органи трябва да си вършат работата, нали, каза още Павлова.

Няма повече да отлагаме започнатите ремонти по пътищата, направихме това през целия август. Така че  в празничните 19-22 септември те ще продължат и се извиняваме за това на пътуващите към родното море или към Гърция. Ще довършим виадукти по магистрала "Тракия" и още 3 участъка, най-дългият от които е 4 км. Не очакваме голяма интензивност на автомагистрала "Хемус". В отсечката София-Ябланица довършваме 3-те виадукта, сред които и Бебреш. На сайта на министерството има карта с алтернативни обходни маршрути, допълни още министър Павлова.

По думите й до ноември у нас ще има софтуер за ползващите навигация в колите си, който ще показва дали има катастрофа, задръстване, натрупване на сняг по пътя. Софтуерът ще е в състояние дори да подава сигнал на 112, ако автомобилът е катастрофирал. Ще бъдат инсталирани и електронни табла на критични точки.

Има нова директива за промяна в закона за обществените поръчки, а и за напълно нов закон, каза още министър Павлова.

Тя е категорична, че промяна във винетната система за леките автомобили няма да има.  И добави , че вероятно ще се премине към електронна винетка. Превозни средства над 3,5 т обаче ще плащат такса за придвижване по  пътя според тонажа си.

Министър Павлова увери, че проектът за санирането ще завърши добре. Само за седмица новите сгради за саниране са 50, а с тях сградите за саниране стават 1750. 

Министър Павлова обяви, че ще прекрати 3 концесии на плажове за системни нарушения при този туристически сезон. Това лято са направени 203 проверки.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пролетта пукна и Катето Евро посади реколтата! Обичаната актриса грабна малка мотика и започна да копае из двора си в Кокаляне. Майката на водещия на "Преди обед" Александър Кадиев, зася български домати и зелен лук. Катето не обича да слага на трапезата купешки зарзават. От няколко години актрисата сее плодове и зеленчуци

„Май изкарах коронавируса. Не мога да съм сигурен, защото не съм се изследвал. Два дни бях на легло. Имах няколко от характерните симптоми“. Това призна Башар Рахал. Актьорът започва да се чувства зле след посещение в Тайланд. „Тялото ме болеше адски много. Никога не съм се чувствал така. Единият ден спах повече от 18 часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха