Лекари от цял свят срещу рака на гърдата

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/4986594 www.24chasa.bg

Коварната болест покосява 1 400 000 жени годишно

За трета година водещата здравна институция Анадолу Медицински Център организира симпозиум, посветен на онкологията. Тази година форумът се проведе на 12 септември и беше посветен на коварна болест - рак на гърдата.

Анадолу Медицински Център постави на масата за обсъждане последните новости в методите за лечение на жестоката болест, която покосява 1 400 000 жени всяка година.

Лекари от цял свят срещу рака на гърдата

Участниците в целодневния форум се фокусираха върху състоянието на настоящите методи на лечение и текущите изследвания на рака на гърдата от различни гледни точки. Темите, включени в конференцията, разгледаха възможните рискове и лечения, провеждането на лъчетерапия на различните етапи от болестта, обсъдиха хирургичния аспект в лечението, както и приложението на молекулярните изследвания и образната диагностика.

Симпозиумът беше оглавен от проф. д-р Кайъхан Енгин, водещ лекар на отделението по онкологични болести към Андолу Медицински Център. Като лектори по различните теми на симпозиума се изявиха проф. д-р Недждет Юскент, специалист по онкология, проф. д-р Халук Думан, специалист по пластична и реконструктивна хирургия и самият проф. д-р Кейъхан Енгин като специлист по радиационна онкология.

В конференцията взеха участие световно признати лекари, специалисти в различни дисциплини и по този начин превърнаха здравния форум в събитие с международно значение.

Специалистът по гръдна онкология, проф. д-р Бану Арун представи разработките, които е направила в известната американска клиника - MD Anderson Center на тема генетичната предразположеност и диагоностика на рака. Проф. Арун също така коментира темата за превенция на рака на хората от най-рисковите групи.

Сред известните международни участници на Онкологичния симпозиум бяха и директора на Центъра за рак на гърдата към медицинския университет в Манхайм, Марк Зютерлин и д-р Елефтериос Мамунас, специалист по онкологична хиругрия в Центъра за Ракови болести към Университата във Флорида.

Домакините от Анадолу Медицински център успяха да получат най-съвременните мнения от специалисти от цял свят, да предизвикат полезна дискусия, както и да обсъдят бъдещи стратегии за лечение.

Участниците в здравната конференция се обединиха около тезата, че напредъкът в лечението на рака на гърдата се постига чрез успешно прилагането на мултидисциплинарен подход.

Подобен подход прилагат специалистите в новооткрития Център за лечение на рак на гърдата към турската клиника. Центърът предоставя комплексна диагностика и лечение, вкл. пластична хирургия - пълен пакет услуги за всички нужди на пациентите с рак на гърдата. Екипът за лечение на рак на гърдата включва специалисти, получили образованието си в престижни университет в САЩ и Турция, специализирали в медицинския институт Джон Хопкинс Медисин, САЩ, и носители на престижни международни награди.

Повече за рака на гърдата

Ракът на гърдата е най-често срещането раково заболяване в световен мащаб, както в развитите, така и в развиващите се страни. В страните с ниски и средни доходи честотата на заболяването,през последните години, се увеличава с бързи темпове и причините за това са както липсата на информираност за ранното откриване на това заболяване, така и невъзможността за достъп до здравни услуги. Ракът на гърдата не е предотвратимо заболяване. Карциномът на млечната жлеза може да засегне всяка жена. Рискът се увеличава с възрастта. Над 70% от диагностицираните жени не покриват критериите за рискови фактори. Своевременното диагностициране и лечение са най-сигурният начин за позитивен изход. Мамографията е най-сигурният начин да се открие рак на гърдата в най-ранната фаза, когато болестта все още не се е проявила и е напълнолечима. При адекватно лечение продължителността на живот на жените, преборили рак на гърдата, е както и при останалите хора.

За повече информация посетете www.anadolumedicalcenter.bg

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер две в тениса Рафаел Надал бе приятно изненадан за рождения си ден. Той навършва 34 години. Матадора получи като подарък от децата в школата си в Манакор торта. Тя бе във формата на корт. В четирите ъгъла имаше по една сладка тенис топка, а в средата бе запазения знак на Рафа. Децата му поднесоха сладкия дар преди тренировката му

Цветана Пиронкова сериозно работи за връщането си на корта. Освен неуморните тренировки, тя хвана ракетата и за снимка. Тенисистка №1 на България през този век позира за снимка, замахвайки с нея и вперен в бъдещето поглед. "Животът е такъв, какъвто го направим, винаги е бил и ще бъде", написа тя. Пиронкова обяви

На безкрайните опашки се нареди телевизионният продуцент Димитър Станчев. Създателят на супершоу "Невада" се опита бързо да придвижи документи, но струпването от хора на моменти го обезсърчаваше. Станчев носеше предпазна маска, въпреки че на открити пространства това не е задължително. Снимки: България