САЩ разполагат 20 атомни бомби в Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/5001102 www.24chasa.bg
Военновъздушната база в Бюхел

САЩ се готвят да разположат в Германия 20 от най-новия си тип атомни авиационни бомби, наричани най-опасното оръжие в американския арсенал. Това твърди германската телевизия Це Де Еф, позовавайки се на данни от американски бюджетни планове.

20 атомни бойни глави ще бъдат доставени във военно-въздушната база в Бюхел в провинция Райнланд-Пфалц по-късно тази година. Бундестагът е предвидил 112 млн. евро за модернизация на пистата и апаратурата на базата. Бомбите са от най-новия вид В61-12 и са приспособени да бъдат носени от немските самолети “Торнадо”.

Смята се, че атомни бомби тип B61-12 ще бъдат доставени в базите “Инджирлик” в Турция и “Авиано” в Италия.

Русия ще бъде принудена да предприеме контрамерки, за да възстанови баланса на силите в Европа, ако съобщенията, че САЩ планират да модернизират ядрените си оръжия в Германия, са истина. Това каза Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин. Русия разглеждала възможността да разположи в Калининградска област ракетни комплекси “Искандер-М” в отговор на евентуални действия на САЩ, съобщи Интерфакс, цитирайки военнодипломатически източник.

Експерти твърдят, че бомбите тип B61-12 са 80 пъти по-силни от хвърлените над Япония през Втората световна война.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.

  Най-старият датира от V в. преди Христа Над 600 кораба лежат на дъното на Черно море, като някои от тях нямат аналог в света. Смята се, че потопени в Черноморието са фрегатата на Марко Поло и кораб на близо 2,5 хил. г. Последният случай е от неделя - потънал плавателен съд разрази смут и уплах в стотици туристи край Созопол.

Фалшив сайт, който копира визията на интернет страницата на Българската национална телевизия, продава лекарства, видя "България Днес". Сайтът използва логото на медията и е структуриран едно към едно с начина, по който изглежда официалната страница на телевизията. На челно място е публикувано интервю с лекаря Симеон Тодоров Голтсман,