Полицаите на улицата - с камери на униформата, синият талон отпада

https://www.24chasa.bg/novini/article/5012722 www.24chasa.bg

Камери по униформите на "Охранителна полиция", които ще снимат действията им на улицата предвижда план за противодействие на корупцията в МВР, който беше представен от зам-министър Филип Гунев. Тази година служителите на Пътна полиция бяха оборудвани с камери и микрофони, които да записват проверките. След анализ е решено такава техника да се сложи и на унформените патрули. Мярката ще бъде приложена в столичното Първо районно управление, което стана известно с бруталните арести на момче и момиче.

Разработва се и система за реални проверки на имуществените декларации на полицаите като мярка за превенция на корупцията в редиците на МВР.

От представянето на плана стана ясно, че до няколко месеца ще отпадне и синият талон, който върви в комплект с шофьорската книжка. Това ще стане възможно след като се въведе електронната услуга за проверка на нарушенията и задълженията от глоби на водача. И сега служитли на Пътна полиция проверяват информацията от синия талон с таблет. До март 2016 г. ще бъде въведена и система за електронни плащания на фишове и глоби, наложени от Пътна полиция.  Системата за контрол и наказания на МВР ще бъде автоматизирана и свързатна с НАП.

Целта е да се налагат повече глоби с фишове, които да се плащат по електронен път и по-малко с актове, посочиха от ръководството на МВР. Така ще намалее корупцията не само при установяване на нарушението, но и при получаването на наказателното постановление от администрацията.

По граничните контролно пропусквателни пунктове се предвижда автоматизация, която ще доведе до взаимен контрол между структурите на Агенция Митници, НАП и МВР.

Предвижда се и вътрешноведомствен тест за интегритет на служителите, при който ще бъдат провокирани към подкупи, за да се прецени дали са склонни към корупция. Там, където е необходимо ще се извъшва и ротация на униформените. Дългосрочно ще бъде въведен и детекторът на лъжата като средство, с което да се проверява годността на кандидатите за работа в МВР и проверката им за лоялност. 

Планът за превенция на корупцията в МВР предвижда и мерки, свързани с обществените поръчки, при които са заложени спецификации, на които отговарят продуктите само на една фирма. 

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него