Убили студент,за да чистят Борисовата градина от гейове

https://www.24chasa.bg/Article/503143 www.24chasa.bg
Трупът на Михаил е намерен в Борисовата градина през 2008 г. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Двама младежи пребили до смърт студент по медицина в Борисовата градина, защото искали да прочистят парка от гейове.

Арестуваните Радослав Кирчев, на 19 г., и 20-годишният Александър Георгиев нападали, биели и грабели млади момчета, които приличали на хомосексуалисти, научи "24 часа". Разследващите имат данни за поне още 10 нападения, по които се търсят доказателства.

Столични полицаи разкриха заплетения смъртен случай 2 г. след като тялото на 26-годишния Михаил бе намерено на алея в парка на 1 октомври 2008 г.

МАРИН МАРКОВСКИ
МАРИН МАРКОВСКИ

При първоначалния оглед на жертвата били открити множество охлузвания и кръвонасядания, а аутопсията показала, че мъжът е починал от задушаване.

След нападението биячите взели мобилния телефон на Михаил и личната му карта.

Дни след убийството бил задържан 25-годишният приятел на жертвата Явор Борисов, но по-късно той бил освободен. След десетки разпити на близки и свидетели се оказало, че въпреки скандала между приятелите Явор не е замесен в убийството.

Успоредно с тази версия криминалисти упорито проверявали и дали някой използва откраднатия мобилен телефон. Така достигнали до член на банда от 5-6 младежи. За забавление те ходели в Борисовата градина и биели и грабели момчета, които приличат на гейове, разказват полицаите.

След дълги разпити свидетелят признал, че е присъствал на нападението на бъдещия лекар и е видял кой го е убил. В четвъртък полицаи събрали неоспорими доказателства срещу Александър и Радослав и ги арестували. Двамата са обвинени в убийство по особено жесток начин. Единият задържан е студент по информатика. Трима техниприятели, присъствали на смъртоносния побой над Михаил, са дали показания кой е виновен за смъртта му.

"Синът ми след месец трябваше да си вземе дипломата, а вместо това вече 2 г. ходя на гробища", каза през сълзи вчера майката Христина. Тя сподели въпреки мъката си, че е благодарна на полицията, че е стигнала до убийците на детето й и се надява те да си получат заслуженото.

"Първоначално при огледа не са били открити сериозни веществени доказателства, но после полицията си свърши наистина съвестно работата. Работеше активно 2 г., без да изключи нито една възможна версия, и така стигна до извършителите", коментира вчера адвокат Марин Марковски, който представлява майката на жертвата.