Искаме в Шенген

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5033983 www.24chasa.bg

Шефът на съвета на вътрешните министри в ЕС благодари на България за охраната на външните граници на съюза, въпреки че страната ни не е в Шенген.

Благодари, но не даде рамо България да влезе в Шенген. Пропуснал е вероятно да забележи колко много усилия и средства са вложени, за да гарантираме именно сигурността на Евросъюза.

България е на предната линия на бежанския натиск и в това не бива да има никакво съмнение или подценяване от страна на Брюксел. Защо, от една страна, полагаме максимални усилия, за да отговорим на всички условия за членство в шенгенското пространство, а от друга - нямаме достъп до неговите информационни системи, с които бихме гарантирали още по-добре сигурността на външната граница на ЕС?

Време е на това противоречие да се сложи точка и България да влезе в Шенген не по милост, а защото показва, че върши добре работата си срещу трафика на хора и контрабандата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Лъсна червената боя южно от кръста на академиците

    Лъсна червената боя южно от кръста на академиците

    Един ден продължи загадката какво искат да кажат тези т.нар. разгневени академици. Които публикуваха възвание, което директно призоваваше към престъпление от специалната част на Наказателния кодекс - смяна на законоустановената власт. Този призив изглеждаше смешен и налуден, защото тези въпросни академици нито могат да вземат властта
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя