Кандидат-кметове на БДЦ в селата Светлина и Момина църква ще връщат младите в Странджа

https://www.24chasa.bg/region/article/5041527 www.24chasa.bg
Иван Айрянов, кандидат-кмет на село Светлина

25-годишният Иван Айрянов има амбиция да се пребори за кметския пост в с. Светлина, където живее със семейството си. Той е най-младият кандидат за кмет в община Средец, Бургаска област. Айрянов ще се състезава с още четирима кандидати. Ремонт на улици и мостове, озеленяване, изграждане на детски кътове са сред приоритетите му.

За канализацията на селото и осветлението ще търси пари чрез европейски програми. Той е амбициран да осигури и видеонаблюдение като противодействие на битовата престъпност.

Хората от Светлина ще могат да дават предложения и да пускат сигнали в специална кутия, монтирана пред кметството. Там също ще има и електронно табло, на което ще тече информация по актуални въпроси - от това кога няма да има вода или ток до предстоящи важни събития в селото. Сред 200-те жители на селото има и 15 английски семейства, които също имат право да гласуват на местните избори.

Младият Айрянов има и една почти революционна идея за вътрешен контрол: в селото да се създаде обществен съвет, в който да влязат представители на партиите опоненти, пред който кметът ежемесечно да се отчита.

Най-важната му задача е да привлече млади хора, които да заживеят Светлина.
Ако бъде избран, Иван Айрянов се зарича да дава всеки месец част от заплатата си на кметството, за да се върши полезна работа за селото.

Кандидатът за кмет на с. Момина църква Георги Михов също е най-младият, но сравнен с другите претенденти за поста. Той обаче освен амбиция и желание за работа и промяна, притежава богат опит. Михов е един от завърналите се в селото. Преди време Момина църква е наброявало повече от 3600 жители. Сега те са едва 220.

Приоритет на Георги Михов е изграждането на канализация, от което зависи и чистотата на селската река. Сред спешните задачи е ремонтът на читалището. Покривът му уж е поправян наскоро, но проблемът с влагата не е отстранен. Подобряване на инфраструктурата, сигурността и социалните дейности са другите му задачи.

Сред жителите на Момина църква също има чужденци - около 15 английски семейства.

Георги Михов е убеден, че проблемите на малките селища се решават в общината, затова разчита на съветниците от БДЦ.

Той също е амбициран да привлича млади жители в селото. В Момина църква вече се завръщат местни хора, които преди години са потърсили реализация на друго място.

 Избори за Президент и Вицепрезидент и за Народни представители на 14.11.2021 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.