Не обиждайте, госпожо Мусор.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5081324 www.24chasa.bg

Заместник-шефката на ЦИК Мусорлиева си позволи като публично лице да напада грозно журналистите.

Господ си знае работата - Мусор на руски значи смет, боклук. И г-жа Мусорлиева, която като член на “Атака” трябва да е много добре с руския език, с гордост носи тая фамилия.

Още нещо да отбележим като бдителни езиковеди. Вероятно името някога е било Мъсърлиев. Това е стара българска фамилия, която са носили онези будни възрожденски търговци, които са имали бизнес с Египет (Мъсър на арабски). Вероятно тя или нейни предци са я променили на Мусорлиева и нещата са си дошли на мястото.

Да оставим настрана името, то освен доказателство за Божията промисъл не значи нищо. Като си се родил Лайнаров, и на Петър да се преименуваш, все тая.

Но да наричаш журналистиката проституция, показва несъвместимо с длъжността на член на ЦИК недемократично мислене. То издава дълбока вътрешна омраза към свободата и гражданския контрол. Защото журналистите това правят - съобщават фактите и позволяват обществото да контролира властта. Ако ги нямаше тези “проститутките” като нас, със сигурност щеше да има и умрели, а не само пометнали жени в зала “Армеец”.

И г-жа Мусор. да не чака да й прекратят мандата. Не можем да имаме доверие в честността на изборния процес, след като същества като г-жа Мусор. го администрират.

Призоваваме политическата партия, която я е излъчила, да направи нужното за оттеглянето й. А всички журналисти, както и СБЖ, да не спират да настояват за извинението й и оставката й.

  • Хронично болните да получат по-бързо ваксина

    Хронично болните да получат по-бързо ваксина

    Добре е, че се проявява гъвкавост при ваксинирането на различни групи. След хората на първа линия, които справедливо първи получиха възможност да се ваксинират, се отвориха възможности за имунизиране и на хора, които не попадат в плановете за ваксинация сред първите фази. Включително и с т.нар. зелени коридори
  • Депутатът от ГЕРБ Георги Марков

    Георги Марков: Виктор Орбан напуска ЕНП

    Трите милиона избиратели на Виктор Орбан са във възторг. Партията „ФИДЕС” напуска неолибералното и олевяло ЕНП (Европейската народна партия). Това ЕНП не е онова ЕНП. ЕНП-то на великия обединител на Германия Хелмут Кол, на Жак Ширак, на Хосе Мария Аснар, на Едмунд Щойбер. Това не е ЕНП-то, което, водено от Мартенс и Орбан - като негов